Читај ми!

Поново сузавац у скупштини Косова

Посланица покрета Самоопредељење Аида Дергути активирала је сузавац током седнице председништва косовског парламента, на којој се расправљало о термину гласања за новог председника Косова.

Седница је накратко прекинута, али је потом настављена у алтернативним просторијама. Посланица која је активирала сузавац је ухапшена.

Нова седница парламента ће бити одржана у петак у 11 часова, а кандидати за новог председника Косова су Хашим Тачи и Рафет Рама из Демократске партије Косова.

Иначе, председник листе "Српска" Славко Симић напустио је данашњу седницу председништва скупштине Косова незадовољан начином на који је она сазвана и развојем догађаја на њој.

"Наши коалициони партнери месец дана и дуже избегавају да спроводе коалициони споразум, а нису нас позвали ни да са нама разговарају о избору новог председника Косова. Ја у ту дату реч више не верујем", рекао је Симић РТС-у по напуштању седнице.

Захтеви листе "Српска" су, наставио је Симић, везани за основне принципе начела слободе кретања, имамо много проблема са којима се суочавају Срби у општинама са српском већином.

Симић каже да је листа "Српска" спремна да се о проблемима животно важним за Србе на Косову договори са коалиционим партнерима пре но што одлучи да ли ће учествовати у избору новог председника Косова.

"Демократској партији Косова и Демократском савезу Косова недостају посланици да би изабрали председника Косова. Без листе 'Српска' председник Косова не може да буде изабран", рекао је Симић.

Он је додао да листа "Српска" неће имати свог кандидата за председника Косова.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи