Вучић и Шумахер о даљем инвестирању у Србију

Председник Владе Србије Александар Вучић састао се са директором компаније за производњу најмодернијих система расвете "Цумтобел" Улрихом Шумахером, са којим је разговарао о наставку успешно започете сарадње и потенцијалима за даље инвестирање у Србију.

После првог састанка са Улрихом Шумахером у новембру прошле године, ова компанија је донирала најмодернију уличну расвету за по две улице у Београду и Нишу и одлучила да свој пројектни центар за централну и источну Европу премести из Пољске у Србију.

Премијер Вучић истакао је да је циљ српске владе унапређење економских односа са Немачком и изразио уверење да ће структурне реформе допринети доласку нових немачких инвестиција.

"Велики број нових потенцијалних инвеститора из Немачке показао је заинтересованост за улагање у нашој земљи. Ми чинимо све како би створили повољан инвестициони амбијент за привлачење страних инвестиција. Србија је захваљујући нашим економским реформама, али и компанијама као 'Сименс', 'Тенис', 'Цумтобел' и многим другим, на добром путу ка економском опоравку", закључио је премијер Вучић.

Шумахер је рекао да је његова компанија одлучила да пројектно-истраживачки биро пребаци у Београд због, како је рекао, повољног географског положаја, погодног пореског система, као и високообразованог и стручног кадра, способног да постане део великих компанија.

Биро ће, рекао је, у првој фази сервисирати компаније на простору централне и источне Европе, а у плану имамо и ширење сервиса на целу Европу“, истакао је Шумахер.

Конкурс за посао у овој компанији отворен је од 1. фебруара и 15 младих људи из Србије, који су завршили Електротехнички или Архитектонски факултет, имаће прилику да постану део тима "Цумтобел групе". У другој фази развоја, компанија планира да у Србији запосли још 50 дипломаца.

Број коментара 111

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво