Москва: Понижавајуће увлачење Србије у НАТО

Погибија двоје службеника српске амбасаде у Либији дешава се у позадини покушаја Запада да ту исту Србију увуче у НАТО, што представља понижење за ту земљу, оценила је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова.

Двоје запослених Амбасаде Србије у Триполију, који су отети у новембру 2015. године, погинули су у америчким ударима на камп такозване Исламске државе у Сабрати у Либији.

"Тужно је то што су ту информацију доставили ФБИ и ЦИА, то су рекле српске власти. Односно, оне су знале. Сада ФБИ и ЦИА поричу да су знали где се налазе таоци", навела је портпаролка руског министарства.

Захарова је рекла да је и Србији и Црној Гори речено да морају да буду у НАТО-у јер је то у интересу њихове безбедности.

"Како можете да штитите ту земљу (Србију) кад, упркос расположивим информацијама да људе држе као таоце, ви их бомбардујете. О каквој безбедности причате? То је посебна врста понижења, покушај да се наметне стокхолмски синдром, кад присилите жртву да вас воли и да јавно призна да жели да буде са вама", истакла је Захарова.

Портпаролка руског министарства је, гостујући у емисији на ТВ Русија, упозорила на опасну тенденцију Запада да почне нови круг оптужби против Русије да је наводно бомбардовала болницу, а онда се дешава буквално следећег дана да снаге коалиције уништавају или болницу или убијају цивиле.

"Буквално пре неколико дана имали смо још једно подметање кроз турске медије у вези са тим да су руске снаге наводно бомбардовале болницу. И шта се десило после два дана? Америчке снаге су бомбардовале циљеве Исламске државе у Либији и том приликом убијена су два службеника српске амбасаде", навела је Захарова и додала да су се САД извиниле Србији.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи