Вучић: Добили смо уверавања да САД нису знале да су у кампу српски држављани

Премијер Александар Вучић каже да је имао више разговора са америчким званичницима и са амбасадором САД у Београду Кајлом Скотом о настрадалим српским грађанима у Либији. Србија је добила уверавања да америчка страна никако није могла да зна да се двоје држављана Србије налазе на простору који је био бомбардован, рекао је Вучић у разговору са уредницом РТС-а Тамаром Стојсављевић.

"Ми смо више путa уз помоћ ЦИА и њихове сарадње са ФБИ откривали локације где су се у Либији налазили наши људи. Међутим, изгледа да су они у последњем тренутку променили место где су их држали. Неколико километара је у питању и то је оно у шта нас уверавају амерички званичници", рекао је Вучић у Лондону.

Како је рекао, све што се сазна добро је да се сазна, али наводи да му је тешко да учествује "у разним суманутим теоријама, болесним теоријама завере".

"Посебно зато што видите да ти људи који у томе учествују, да им није ни жао ни криво ни тешко због смрти ових људи, већ им то служи за њихова приватна партијска и политичка поткусуривања. То ужасно лоше говори баш о тим људима, а не о свему што се догодило", истакао је Вучић.

Службеници амбасаде Србије у Либији Слађана Станковић и Јовица Степић погинули су у америчком бомбардовању упоришта Исламске државе у граду Сабрата у Либији.

Станковић и Степић отети су у либијском граду Сабрата у новембру 2015. године, из колоне возила у којој је био амбасадор Србије Оливер Потежица.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво