ДСС: Ми смо жртва пронатовске власти

Демократска странка Србије саопштила је да је тренутно на мети напада "власти и њених послушника" због противљења споразуму ИПАП Србије с НАТО-ом и усвајања Закона о потврђивању Споразума Владе Србије и НАТО-а за подршку и набавку (НСПО) о сарадњи у области логистичке подршке.

"Медијска хајка коју предводи добро познати новинар-пљувач, плакати са сликом лидера странке испод хрватске шаховнице под којом је страдала, неистине о политици ДСС, имају за циљ да замагле и баце у други план одговорност председника Владе Србије за непочинства данашње власти и увлачење НАТО-а у Србију и Србије у НАТО", наводи се у саопштењу ДСС-а.

Та странка је оценила да је реч о "најпрљавијој могућој изборној кампањи, којој је превасходни циљ спречавање јавне и отворене дебате о најкрупнијим политичким питањима и настојање да се у највећој могућој мери смањи поверење грађана у национално одговорне, суверенистичке, евроскептичне и антинато странке".

"Велика заступљеност у Народној скупштини странака које би браниле ставове већине грађана - прекид евроинтеграција, заустављање увлачења Србије у НАТО, одбрану њеног територијалног интегритета и вођење самосталне економске политике, ометала би власт да спроведе преузету обавезу пристајања на дезинтеграцију Србије и политичку и економску колонизацију", наводи се у саоштењу.

ДСС је навео да је на удару провладиних медија, владајућих и појединих опозиционих странака, али и портала који важе за патриотске, а ствари су наклоњени владајућој странци, као и неких невладиних прозападних организација.

Након што је ДСС критиковао власт због ратификовања споразума с НАТО-ом у Скупштини Србије, премијер Александар Вучић рекао је да су важни споразуми с НАТО-ом склопљени у време када је владу водио ДСС и њен тадашњи лидер Војислав Коштуница.

Број коментара 77

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво