Читај ми!

Вучић у понедељак у Лондону на самиту ЕБРД

Председник Владе Србије Александар Вучић боравиће сутра у једнодневној посети Великој Британији, где ће учествовати на Инвестиционом самиту Европске банке за обнову и развој (ЕБРД), који се одржава у Лондону.

Председник Владе Александар Вучић каже да ће главне теме бити реформе које Србија спроводи, развој предузетничког духа, али и питања безбедности и догађања у Либији.

"Суштина је како да Србија настави реформе, да убрзамо реформе, како да предузетнички дух развијамо, како да приватни сектор развијамо што је могуће више. Они знају да смо ми урадили много ствари, али много одговорног посла је још пред нама", рекао је премијер.

Оно што је, како каже, добра вест је и присуство УНКТАД-а, односно Конференције УН за трговину и развој, која у последњих 15 година најбоље процењује шансе Србије.

"Мислим да смо много тога заједнички радили и са ЕБРД, а оно на чему инсистирамо је развој предузетничког духа", рекао је премијер и најавио низ билатералних сусрета, укључујући и сусрете са лидерима држава региона.

Разговараће, рекао је, и на тему безбедности, о Либији, са Хојтом Јием, замеником помоћника државног секретара САД Викторије Нуланд, који је задужен за овај део региона и Европу, као и са људима из Брисела.

Владина Канцеларија за сарадњу са медијима саопштила је раније да ће главне теме самита бити ширење транспортне мреже и регионално повезивање, модернизација извора обновљиве енергије и процес приватизације.

Током одржавања самита премијер Вучић састаће се са министром спољних послова Велике Британије Филипом Хамондом, замеником помоћника државног секретара САД Хојтом Јием, генералним директором Директората Европске комисије за суседску политику и преговоре о проширењу Кристијаном Данијелсоном и председником ЕБРД-а Сумом Чакрабартијем, наведено је у саопштењу.

Број коментара 105

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се