Љајић: СДПС међу пет најјачих странака

Лидер СДПС Расим Љајић рекао је да је та странка данас међу пет најјачих и најорганизованијих у Србији и да је циљ да у наредне две године буде трећа политичка партија у земљи.

Љајић је на конвенцији странке у Београду поручио да СДПС многи потцењују, критикују, а неки чак и вређају, али да то странци даје снагу да истраје и да на предстојећим изборима, на које излази у коалицији са СНС, направи најбољи могући резултат, што је политички интерес и морална обавеза СДПС.

"Морамо да уложимо максимални труд и напор да на изборима на свим нивоима остваримо убедљив резултат", поручио је Љајић и додао да изборна победа није толико извесна и да је опасно унапред проглашавати победу.

"Зато вас молим да од данас у наредна два месеца дамо све од себе, уложимо сву енергију и ентузијазам, да бисмо победили на изборима", поручио је Љајић.

Нова влада ће у наредне четири године морати да заврши сав посао у вези са европским интеграцијама, оконча процес транзиције и приватизације, реформише јавни сектор, заврши инфраструктурне пројекте и обезбеди да предузетништво буде мотор развоја, навео је Љајић.

Према његовим речима, 2017. године Устав Србије мора да се мења, како би се смањио број посланика и средњошколско образовање постало уставна категорија.

"Потребна нам је уређена држава и здрава економија, а без реализације овог плана то нећемо моћи да урадимо у наредне четири године", рекао је лидер СДПС-а и навео да нова влада, већ у првој години мандата, мртав капитал државе мора да стави у функцију економског развоја и отварања нових радних места.

Љајић је казао да листа око СНС треба да буде стожер будуће владе, те да би требало да буде формирана убрзо након избора и да јој неће бити потребно 100 дана да се ухода.

За СДПС је, додао је Љајић, важно да има партнере у синдикатима јер је социјална кохезија гарант за спровођење реформи. Он је истакао да Србија мора да настави реформе, које је упоредио са дијетом.

"Реформе су као дијета, на почетку изгледа тешко, али на крају сте задовољни резултатима", поручио је Љајић.

Говорећи о СДПС, Љајић је рекао да ту странку потцењују разни аналитичари, али да је подршка народа коју препознају важнија од подршке истраживача јавног мњења.

"СДПС мора да буде странка коју више ник оне може заобићи, чак ни истраживачки јавног мњења", закључио је Љајић на конвенцији СДПС поводом дана странке, на којој је, између осталих, говорио и потпредседник СНС Небојша Стефановић.

СДСП најзначајнији партнер СНС-а 

Потпредседник Српске напредне странке Небојша Стефановић рекао је да је СДПС најзначајнији партнер те странке и поручио да је Србији потребно јединство, како би се изборила против корупције и криминала и наставила свеобухватне реформе.

Стефановић је рекао да је широка подршка народа, који је, каже, најзаслужнији за успехе владе, једини начин да се Србија избори против корупције и криминала.

"То је једини начин да стрпамо криминалце тамо где им је место, да покажемо да нема недодирљивих, заштићених и привилегованих. Зато заједно градимо Србију којом неће владати некакви тајкуни и шачица људи, док је народ понижен, већ градимо Србију којом ће владати народ", рекао је Стефановић.

Потпредседник СНС је казао да је јединство једини начин да се настави са реформама, настави изградња нових фабрика и отварање нових радних места, наводећи да 131.000 нових запослених људи у прошлој години није довољно добар резултат.

"То није довољно, у Србији се још тешко живи и зато нам је потребна нова енергија, да заједно идемо напред, запошљавамо људе, дајемо им шансу да граде будућност у својој земљи", нагласио је Стефановић.

Додао је да влада без грађана не би успела да спусти буџетски дефицит, крене у рефоме, изгради нове километре пута.

Стефановић је захвалио СПДС на енергији коју су уложили и замолио их да раде још више јер се само тако може градити још боља Србија.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи