ДСС: Потписати нови споразум о статусу српско-руског хуманитарног центра

Демократска странка Србије поздравила је најаву председника Србије Томислава Николића да ће бити потписан нови споразум са Русијом о статусу српско-руског хуманитарног центра у Нишу.

"То би била гаранција неутралности Србије и допринело би успостављању баланса", навела је ДСС у саопштењу и додала да ће иницијативу председника Србије озбиљно схватити тек када се о њој потврдно изјасни и премијер Александар Вучић, с обзиром да се ништа није остварило од онога што је "Николић најављивао претходних година".

Николић је за Спутњик рекао да би споразум са Русијом о статусу центра у Нишу могао да буде потписан током посете председника руске владе Дмитрија Медведева.

"Ми имамо припремљен споразум у којем су предвиђене све истоветне обавезе и права као што то имамо и са представницама НАТО-а који се нађу на територији Србије", рекао је Николић и додао да би то био добар баланс, али и практичан доказ неутралности Србије.

"Претпостављам да ће (споразум) бити тема и да би могло врло лако да се деси да круна посете председника Владе Руске Федерације Медведева буде и потписивање тог споразума", рекао је Николић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво