Ђурић: Одвајање новца за Фонд препорука, не обавеза

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић каже да звучи невероватно да некоме смета позив да се на добровољној основи одвоје средстава за хумантирани Фонд Епархије рашко-призренске којим се између осталих, финансирају и народне кухиње.

Марко Ђурић рекао је гостујући у Дневнику РТС-а да његов позив да се део примања на КиМ даје Фонду Епархије рашко-призренске, некоме очигледно смета.

"То је мало за рубрику веровали или не. Некоме смета позив да се, државни функционери пре свега, на добровољној основи одрекну дела средстава за хумантирани Фонд којим се између осталих, финансирају и народне кухиње", каже Ђурић.

Додаје да Срба на Косову и Метохији можда не би ни било без активног рада Епархије рашко-призренске у 16 тешких година.

"Овде се маши суштина. Питао сам да ли би функионери и они који примају дупле плате одвојили новац да помогну Фонд. Није обавеза већ је позив на добровољно издвајање дела зараде. Срамота ме је и у њихово име", напомиње Марко Ђурић.

Истиче да Срби на КиМ треба да имају свог кандидата за председника Косова.

"Саветовали смо представнике Српске листе да се тако поставе. Мислим да ће донети одлуку у интересу Срба, а ако Срби не буду имали свог кандидата, не изгледа реално да подрже Тачија", сматра Ђурић.

Додаје да не верује у аутентичност политичког шоуа у Приштини.

"Сматрам да је политичка игра за власт у питању и то између кланова који се баве политиком на КиМ. На карту национализма и мало шовнизма играју и албанске партије на власти и у опозицији", каже Ђурић.

Закључује да речник који се сад користи не доприноси бољим односима на КиМ.

Истиче да ће Срби са КиМ моћи да гласају на предстојећим изборима у Србији као и на парламентарним изборима 2014.

"Очекујем да ће СНС остварити добар резултат на КиМ", каже Марко Ђурић.

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се