Још се разговара о премијеру

Министар финансија Мирко Цветковић изјавио је да му је понуђено место премијера, али да се "о томе још разговара".

Цветковић је потврдио да су разговори о његовој кандидатури за председник Владе вођени и раније, али није желео да говори о детаљима, јер су ти "разговори још у току".

Коначну одлуку о томе ко ће бити мандатар за састав нове владе требало би да донесе председник Србије Борис Тадић током дана.

"Добро обавештени извори" агенције Бета наводе да више шанси за премијера има Вук Јеремић, досадашњи министар иностраних послова.

Највероватније четири потпредседника

Коалицији коју предводи СПС припашће два потпредседничка места у новој влади и ресори унутрашњих послова, енергетике, инфраструктуре и просвете, преносе агенције.

Г17 плус требало би да припадне место потпредседника владе и министарство економије и регионалног развоја, која ће водити лидер странке Млађан Динкић.

Ресор здравствене заштите водио би Томица Милосављевић, спорта и омладине Снежана Самрџић Марковић, а инфраструктуру или национални инвестициони план (Верица Калановић).

Јасна Матић била би задужена за телекомуникације и информатичко друштво, а Небојша Брадић би био на челу Министарства културе.

Демократској странци такође припада једно потпредседничко место, трговина, одбрана, спољни послови, правда, финансије, локална управа и рад и социјална политика.

Нема поузданих информација о министарствима вере и дијаспоре, а могуће је и да списак ресора није коначан.

Повезане вести:

СПС у Влади Србије

Сутра мандатар

Изјава Мирка Цветковића:

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи