Тадић: Вучић и те како може да изгуби ове изборе

Председник Социјалдемократске странке (СДС) Борис Тадић изјавио је да лидер Српске напредне странке (СНС) и премијер Александар Вучић "итекако може да изгуби ове изборе", посебно ако опозиција на изборима на републичком нивоу наступи у једној колони.

"За неколико дана ће се знати коначан одговор и став Демократске странке на наш предлог да се на изборе иде у једној колони. Ако буду две колоне то ће бити одлука ДС-а, ако буде једна онда су они прихватили предлог наше коалиције", рекао је Тадић за Радио-телевизију Војводине.

Он је оценио да су сви избори неизвесни и додао да је у Србији било много избора са "невероватним изненађењима", наводећи као пример и пораз који је доживео у другом кругу председничких избора 2012. године.

Тадић је рекао да данашња опозиција нема простора у медијима и да је на мети прљавог политичког рата, уз стално "ширење трачева" да су неки од њих, па и СДС, "Вучићева опозиција" и да и им је циљ да уђу у владу са СНС.

"И мучени (Ивица) Дачић се стално плаши да ће га неко заменити у власти, јер није сигуран да ће остати на слободи ако није у власти, па напада моју странку. И ДС је до сада мене нападао да сам лажна опозиција, али смо се у међувремену договорили да се међусобно не нападамо. А зато сам и предложио формирање једне колону опозције на изборима, чиме би се одбациле приче о Вучићевој опозицији", навео је Тадић.

Он је актуелну власт оптужио да је већ ушла у кампању иако избори још нису расписани, а у којој, како је истакао, отварају путеве и фабрике који су раније грађени, "јер они нажалост показују невероватан таленат да не могу да доведу ниједног инвеститора".

Тадић је казао да унапред искљујучује могућност изборне сарадње на свим нивоима са СНС, Демократском странком Србије, Дверима, Српском радикалном странком и странкама које се залажу за "опасно друштво или за рехабилитацију Недића и ревизију историје".

"Нећемо ни са СПС-ом , довољно сам ја тих жаба са СПС-ом прогутао зарад опште користи. Нека сад неко други гута те жабе", рекао је бивши председник Србије.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи