Николић сутра у Бриселу са лидерима Западног Балкана

Председник Србије Томислав Николић присуствоваће сутра у Бриселу радној вечери са лидерима западнобалканских земаља на којој ће бити речи о мигрантској кризи, саопштено је из прес-службе председника Србије.

Николић ће радној вечери присуствовати на позив председника Европског савета Доналда Туска, наводи се у саопштењу.

Поред председника Србије, радној вечери ће присуствовати и председник Македоније Ђорђе Иванов, премијер Словеније Миро Церар, премијер Хрватске Тихомир Орешковић и председник Европске комисије Жан-Клод Јункер.

"Тема радне вечере је мигрантска криза. Иначе, улога Србије у мигрантској кризи похваљена је у извештају Европске комисије и Резолуцији Европског парламента. Председник Николић је током последњег састанка са председником Европског савета истакао да 'Србија и даље остаје доследна томе да све људе збрине и пружи им помоћ'", наводи се у саопштењу.

Састанак западнобалканских лидера са челницима ЕУ одржава се уочи самита ЕУ у Бриселу, 18. и 19. фебруара, на којем ће избегличка криза бити једна од главних тема.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи