Читај ми!

Вучић: За лаке мере не треба премијер, довољна је неодговорна власт

Србија је данас после теšшких мера одговорнија и другачија, поручио је премијер Александар Вучић и додао да земља више није пред банкротством, да Србијом вишšе не управљају тајкуни, да је сачуван њен углед у Уједињеним нацијама и Унеску. Додаје да народу нуди тежак рад и марљивост.

"За све то највећи терет преузели су грађани", рекао је премијер у обраћању грађанима Крагујевца, после свечане академије поводом Сретења.

Вучић је истакао да за лаке мере нису потребни ни премијер, ни држава, само неодговорна власт.

"Свако може да обећава и да чини лаке мере и да не каже да ћемо тако да пропаднемо за годину дана. За лаке мере вам не треба премијер и одговорна влада, то може свако, а Србија је данас, после тешких мера, одговорнија и другачија, а сви грађани знају кроз шта смо прошли", рекао је Вучић.

Он је додао да зна да се у Србији тешко живи, да је незапосленост велика, али је подсетио и да је много мање него пре неколико година, кад је била 26 одсто, а сад је 18.

"Знали смо кад да мало попустимо, а кад да затегнемо, а све што смо постигли, постигли смо јер смо били уједињени", рекао је Вучић и замолиио грађане да и убудуће буду сложни и уједињени, и да "чувамо Карађорђеву и Милошеву Србију".

Премијер је рекао да сада у Србијом не управљају лопови и тајкуни, мада их и даље има, посебно на локалу, али да више нема оних који управљају банкама и воде државну политику.

У последње две године, рекао је, успели смо да земљу спасимо од банкротства.

Подсетио је и да није усвојена резолуција о Сребреници у Уједињеним нацијама, као и да је пропао захтев Косова да буде члан у Унеску.

"Ни пре две године се нисам додворавао никоме, нећу ни данас, нећу никога да молим, једино грађане да покажу трпељивост и стрпљење и да радиомо заједно, јер нам ништа неће пасти с неба", рекао је Вучић.

"Неке странке дају застрашујуће нереална обећања"  

Премијер Вучић изјавио је да поједине странке дају грађанима застрашујуће нереална обећања, попут идеје једне од њих да буџет за културу и пољопривреду треба да буде три, односно два пута већи него до сад.

Вучић је оценио да су та обећања застрашујуће неодговорна и упитао одакле додатних 400 милиона евра за таква повећања у буџету.

"Не бих никад пожелео да неко тако неозбиљно води државу. То је застрашујуће неодговорно. На тај начин је Србија и доведена до беде и немаштине, јер су људима пред изборе причали бајке", рекао је Вучић новинарима.

Вучић је навео да народу нуди тежак рад и марљивост.

"Ако то људи прихватају, у реду, ако не, ево им продавачи магле", рекао је Вучић.

Упитан зашто нема поверења у СПС, Вучић је прецизирао да нема апсолутно поверење у ту странку, а на питање зашто је рекао да га не би изненадило да се СПС уједини са актуелном опозицијом, премијер је одговорио:

"То се већ дешавало у прошлости, не би био први пут".

Вучић је рекао и да због тога не кука и не тражи милостињу, као и да се не плаши никог, већ "поносне главе иде међу грађане и говори своје планове".

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво