"Новости": Прво избори, па пресуда Шешељу?

Србија ће од Хашког трибунала затражити да се до после избора одложи изрицање пресуде лидеру Српске радикалне странке Војиславу Шешељу заказано за 31. март, пишу "Новости" у издању од понедељка, 15. фебруара.

Како сазнају Новости, у извештају који ће Београд до 15. марта доставити Хашком трибуналу биће изнесени аргументи против изручења Шешеља у току предизборне кампање.

Разлози за такву одлуку су, како је наведено, то што би хапшење Шешеља и изрицање пресуде против њега могло да изазове политичку нестабилност у земљи у периоду предизборне кампање.

"Новости", међутим, додају да државни врх Србије не очекује да ће Трибунал одложити и пресуду Шешељу.

С друге стране, Данас пише да постоји могућност да лидер радикала не присуствује изрицању пресуде у Хашком трибуналу, ако пресуда буде особађајућа или казна буде мања од 12 година затвора, колико је он отприлике провео у притвору тог суда.

Тај дневник сазнаје и да председник Хашког трибунала Кармел Ађијус неће поново пријавити Савету безбедности УН да Србија не сарађује с тим судом у поступку који се води против три члана Српске радикалне странке (СРС) Вјерице Радете, Петра Јојића и Јове Остојића, који су осумњичени за утицај на сведоке током процеса против Шешеља.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво