Читај ми!

Вучић: Немам апсолутно поверење у СПС

Право СПС-а је да ради оно за шта мисли да је најбоље за њих, али немам апсолутно поверење и било би неприродно да га имам после 2008. и многих других ствари које сам у претходном периоду проживео, рекао је премијер Александар Вучић.

"Не би ме изненадило ни да желе да остану с нама, ни да оду са другима", рекао је Александар Вучић у интервјуу за Ало.

Премијер је истакао да је, у општој трговини која постоји у Србији, нарочито срећан што се не плаши уједињавања свих против СНС-а. 

"Мислим да је политика рад, храброст и марљивост, а не збрајање могућег и немогућег у мржњи против некога", рекао је Вучић, одговарајући на питање да ли је могуће да се СПС окрене против напредњака уколико СНС не би имао натполовичну већину.

"Право СПС-а је да ради оно за шта мисли да је најбоље за њих, али немам апсолутно поверење и било би неприродно да га имам после 2008. и многих других ствари које сам у претходном периоду проживео", рекао је Вучић.

На питање како види то што га функционери СПС Ружић и Мркоњић нападају, а Ивица Дачић доказује верност, Вучић је рекао: "Приметили сте да ништа не говорим о појединим питањима. Нажалост, чини ми се да кад год се доносе тешке мере и кад је нешто непопуларно, увек исти људи или представници коалиције морају да преузму терет на себе".

Невезано за то, додао је Вучић, увек има поштовање према свим коалиционим партнерима, а одлуку ко ће бити будући коалициони партнер донеће после избора. 

"Мислим да је веома важно да се покаже да свако ко је помислио да ударом на Вучића, макар био и најпрљавији, као кад се хвалите сликама са неким чудним човеком коме је највеће достигнуће у животу то што је викао 'Вучићу, педеру', морам да кажем да то и није неки програм, нити нека храброст, а није баш ни нека нарочита памет", приметио је премијер. 

"Тиме нисам одушевљен, као ни када критикујете Прокоп, који сами нисте урадили за 25 година, као ни када шаљете бивше државне секретаре да говоре људима да нећемо да завршимо деоницу аутопута, а ми је завршимо после 10 дана. Појединци говоре да само они нешто раде, а ако је чињеница да је неко други успешнији од њих, тим горе и по чињенице и по оне који су успешнији. Ја се ту руководим само тиме што су радили лоше ствари за Србију", закључио је Вучић.

Желим уједињену Србију, јер када смо уједињени можемо све да постигнемо, поручио је Вучић. 

"То смо успели и у вези са Унеском и када смо били суочени са резолуцијом о Сребреници у Савету безбедности УН, то смо успели и када смо били жестоко политички и економски нападнути од Хрватске. Успели смо сваки пут и ја не желим да учествујем у поделама које неки праве и креирању атмосфере мржње, у којој они проналазе једину могућност за своје политичко деловање", истакао је Вучић. 

На питање да ли ће избори бити 24. априла, Вучић је рекао да мисли да је то реално, али да то не зависи од њега, већ од других органа и институција.

Премијер поручује и да ћемо на пролеће имати више изазова, будући да је у целом региону политичка криза, да мигрантска криза изазива нервозу у целој Европи, али и да у неким земљама у региону, срећом не у Србији, постоје процеси који стање духа у тим земљама враћају у прошлост, са све више шовинистичког призвука.

"Плашим се да може доћи до још већег удаљавања, посебно у години у којој обележавамо 75 година од оснивања логора Јасеновац и НДХ, као и многе друге догађаје из прошлости које не видимо на исти начин. Ипак сам уверен да ћемо успети да сачувамо мир и стабилност, без тога нема ни боље економије, ни бољег живота", истиче Вучић.

Упитан да ли се плаши да би најава изрицања пресуде Војиславу Шешељу за 31. март могла да закомпликује предизборну ситуацију у Србији, Вучић је рекао да то раде све време, да су то радили и када су желели да га врате у Србију, али да су одбили Србију када је тражила да врати неке људе, па су они умирали.

Вучић је указао на чудне критеријуме и понашање Хашког трибунала, наводећи да се плаши да иза тога понекад више стоји политика него право.

Оцењујући рад Владе Србије за непуне две године, премијер је поручио да ће се памтити по кључним реформским потезима и да је за то време постављен темељ на којем будућност Србије може да почива и да се гради.

"Знам да многи људи тешко живе, знам да можда још не виде те резултате, али ће их видети у будућности", истакао је Вучић, наводећи да је заустављено банкротство Србије, уређене јавне финансије, смањен фискални дефицит, поправљен пословни амбијент, а Србија померена са 91. на 59. место.

Вучић је истакао и да је повећан ниво инвестиција на 1,7 милијарди евра у 2015. години упркос мерама фискалне консолидације, да је Србија изашла из рецесије у 2015. години, да је смањена катастрофална незапосленост са 26 на 17,6 одсто, да је сачувана мир и стабилност у региону упркос мигрантској кризи и царинском рату који нам је Хрватска једнострано објавила, упркос резолуцијама у УН поводом Сребренице и многим другим стварима.

Према његовим речима, за време његовог мандата направљено је највише километара аутопутева и путева, изграђено више од 230 мостова, а да данас имамо стотине километара пруга којом се уместо 20 километара на сат иде брзином од 120 километара на сат.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи