Читај ми!

Драгомир Карић: Новинари криви за пропаст српске привреде

Народни посланик владајуће српске коалиције Драгомир Карић оптужио је у Лесковцу медије у Србији да су подржали уништавање српске привреде, гашење БК Телевизије, чији је он сувласник био, и "протеривање" његовог брата Богољуба Карића из Србије.

"Та ваша демократска власт, коју сте ви промовисали, пре свега ваше новине, а и друге сличне новине вама, тотално су уништиле српску привреду, разбиле све, распродале све. Подржали сте продају шећерана за по један долар, ви као новинари. Сви сте били одушевљени 2000. године, јер долази слобода", рекао је потпредседник Покрета снага Србије повишеним тоном на конференцији за медије.

Драгомир Карић, сувласник компаније "Браћа Карић" и потпредседник Удружења индустријалаца и предузетника Србије, у просторијама ПСС-а у Лесковцу одржао скуп с привреднцима и пољопривредницима, на коме им је обећао помоћ да своје производе пласирају на руско тржиште.

То је била уједно и конференција за новинаре на којој је Карић каснио 40 минута и на којој је једно од питања било шта га је до сада спречавало да повеже пољопривреднике са трговцима из Русије, будући да је четири године народни посланик, а 20 потпредседник Удружења индустријалаца.

Карић је одговорио да породична компанија "Браћа Карић" 30 година сарађује с фирмама из лесковачког краја, попут, сада пропалих предузећа "Пролетер" и "Поречје", и фабрике лекова "Здравље", које су своје производе продавале у Русији, те да "не би постојали ни Симпо ни Јумко из Врања да нису Карићи извозили". Потом је напао медије.

"Доласком те демократске, криминалне власти, наша је земља опљачкана, уништена, а ви сте новинари, сви сте ви одушевљено то прихватили. И то је у реду, били сте занесени, понесени, јер сте били млади, то је као кад се човек заљуби", рекао је Карић.

Драгомир Карић је такође отужио новинаре за ћутање приликом гашења БК Телевизије.

"Направио сам с браћом БК Телевизију, најбољу телевизију. И сви сте ћутали. Нико се није побунио када су ушли унутра Динкићеви криминалци и остали са аутоматима, са клештима, па су секли каблове и гасили телевизију. Сви сте ви новинари ћутали. Где сте били слободни новинари? Али, ја се на вас не љутим, јер је Лесковац далеко од Београда, али сви сте ћутали", рекао је Карић.

Новинаре је прозвао и због "протеривања" његовог брата Богољуба Карића из Србије.

"Кад су Богуљуба протеривали из Србије, сви су, те наше колеге - ћутале. Кад онда ухапсе Мишковића, опет сви ћуте, али мечка кад игра испред ваших врата, ако ви не реагујете, она ће доћи и код мене и код комшије. Треба да се свако стиди ко није дигао глас против насилничког понашања Коштунице, Динкића и осталих. Наша телевизија је затворена без икаквог разлога, најбоља телевизија, БК Телевизија, патриотска телевизија", поручио је Драгољуб Карић.

Прозвао је и Н1 Телевизију, оптужујући је за "испирање мозгова".

"Ми данас имамо тај Н1, који изгледа да је задужен да нам испере мозак. Ни једну партијску вест нећете наћи на тој телевизији, за српску ствар", закључио је Карић.

Он је, иначе, на почетку нагласио да скуп с привредницима у Лесковцу не држи као политичар, већ као привредник, али је нешто касније сам себе демантовао рекавши да је његова посета југу Србије, практично, усаглашена са планом предизборне кампање Српске напредне странке, чији је лидер Александар Вучић недавно најавио почетак предизборне кампање из Лесковца.

"Ја сам почео мој наступ од југа, знајући да ће одавде да крену избори. То ништа није случајно", рекао је Драгомир Карић, који је на крају прес конференције покушао да ублажи непријатну ситуацију, рекавши да са уредницима и директорима неких медија пије кафу и да је у Скупштини Србије проглашен за посланика који најчешће излази у сусрет новинарима.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво