Читај ми!

Вучић: Берн по много чему узор и за Београд

Премијер Александар Вучић истакао је у разговору са градоначелником Берна Александером Чапетом да главни град Швајцарске, као један од најбољих у свету по квалитету живота, може по много чему да буде узор и за Београд.

Како је додао, тамошња решења у јавном транспорту, рециклажи и другим областима могла би да се примене и главном граду Србије.

Вучић је истакао важност данашњег потписивања Меморандума о сарадњи Београда и Берна.

Премијер је градоначелнику Чепету представио и резултате економских мера које Влада Србије предузима са циљем побољшања пословног окружења.

Вучић је додао да се нада да ће то привући још инвестиција из Швајцарске, наводи се у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Чепет је посетио Научно технолошки парк Београд, пројекат којем је циљ већи извоз и оценио да је то пример како мале старт-ап фирме могу успешно да сарађују с великим компанијама.

"Иновативне старт-ап компаније, као и свуда у свету, теже долазе до потребног капитала и инвеститора који су спремни на ризична улагања, али упркос томе, ово што млади у НТП Београд раде иновативно је на било ком тржишту", истакао је Чепет.

Чепет је, како је наведено у саопштењу Научно технолошког парка, био у прилици да се упозна са иновацијама младих предузетника, од којих су неке већ постале познате широм света, попут Паметне Клупе компаније "Strawberry Energy", која обезбеђује енергију за пуњење телефона, таблета и сличних уређаја, користећи само сунчеву енергију.

Двојица саговорника су истакли да би кроз сарадњу Београда и Берна, односно Србије и Швајцарске, првенствено увођењем система дуалног образовања, могло много да буде урађено на подизању предузетничког духа.

Састанку су присуствовали градоначелник Београда Синиша Мали и амбасадор Швајцарске Жан-Данијел Рух.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво