Посланици о Тачију и трговини органима

Председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију Милован Дрецун рекао је да се намеће питање шта ће Специјални суд, који ће судити припадницима терористичке ОВК, урадити по питању Хашима Тачија, имајући у виду нове информације о његовој умешаности у трговину органима.

Дрецун је у Скупштини упитао да ли је уопште, поред свих доказа који су до сад изнети, могуће да се Тачи не нађе на оптужници и да не буде процесуиран.

"То је питање пред којим се налазимо сви, комплетна међународна заједница", рекао је Дрецун, коментаришући медијске наводе да је Асоцијација лекара Нигерије оптужила милијардера и гувернера савезне државе Имо Рочаса Окорчу да је заједно са Тачијем организовао мрежу за трговину људским органима.

Дрецун сматра да је најпоразније то што Тачи, не само што није одговарао за злочине над киднапованим цивилима српске националности, већ му се и дозвољава да се, као предводник "Дреничке групе", и даље бави криминалним активностима, док је истовремено премијер или министар спољних послова самопроглашене државе.

Лидер Левице Србије Борислав Стефановић оценио је да је реч о озбиљним оптужбама и да очекује да правда на крају буде достижна и свеобухватна.

Посланик СДС-а Марко Ђуришић рекао је да не зна да ли је то што се појавило у медијима кључни доказ који би требало да доведе до оптужнице против Тачија.

"Желим да верујем да ће суд почети са радом и да ће то резултирати подизањем одговарајуће оптужнице", рекао је Ђуришић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи