Читај ми!

Вучић: Србија ће прихватити свако европско решење за избеглицe

Премијер Србије Александар Вучић поручио је учесницима донаторске конференције у Лондону да свет мора јединствено деловати у Сирији, а да ће Србија прихватити свако европско решење за избеглице.

Александар Вучић је поручио да Србија од Брисела и европских земаља очекује да се јасније определе према избеглицама и додаје да ће Србија све спровести.

"Ми нисмо богата земља, а ни чланица ЕУ, али смо одлучили да ове године доделимо преко Уницефа за Сирију 500.000 евра"“, рекао је Вучић.

Истакао је да Србија предузима све активности, да је допринела решавању кризе и да сарађује са свим актерима на Блиском истоку.

Вучић је, констатујући да нам нису потребне кризе у другим деловима света, а посебно не на Западном Балкану, указао да ће Србија учинити све да подржи стабилност региона и да увек буде део решења, а никада више део проблема.

Према његовим речима, за решење проблема у Сирији неопходно је обезбедити више радних места, више посла, виши животни стандард, а то важи и за Србију и за друге балканске земље.

"„Озбиљан рад и одговоран приступ ће омогућити да проблеме решимо и још важније је да свет буде још боље и успешније место"“, закључио је Вучић.

Премијер је подсетио да је Србија традиционално повезана са блискоисточним народима пријатељством и да са забринутошћу прати све што се тамо догађа.

Србија, како је додао, директно осећа последице блискоисточне кризе, а само прошле године преко њене територије прешло је 600.000 избеглица.

"У овом моменту 1.800 избеглица дневно улази у Србију", навео је Вучић.

Премијер је још додао да је Србија од почетка кризе настојала да има конструктиван приступ и допринос и да је подржала све активности када је у питању Сирија под окриљем УН и специјалног изасланика генералног секретара Стафана де Мистуре.

"Дали смо допринос у решавању проблема и кроз приступање анти-ИСИС коалицији", рекао је премијер.

Премијер Вучић учествовао је на конференцији посвећеној Сирији и мигрантској кризи, чији су домаћини британски премијер Дејвид Камерон, немачка канцеларка Ангела Меркел, норвешка премијерка Ерна Сулберг, кувајтски емир шеик Сабах ел Ахмед ел Сабах и генерални секретар УН Бан Кимун.

Донаторска конференција има за циљ прикупљање финансијских средстава за дугорочну економску помоћ онима који су расељени због сукоба у Сирији и подршку земљама које су примиле мигранте.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво