Дачић: Само Вучић може да рачуна на подршку СПС-а

Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић рекао је да, без обзира на резултате најављених парламентарних избора, његова партија види само Српску напредну странку као партнера и одбацио могућност савеза са другим странкама.

Дачић је у ауторском тексту у Политици критиковао скоро све остале странке у Србији, док је за председника Демократске странке Бојана Пајтића написао да се "мучи са биполарним поремећајем", јер је пола у власти, а пола у опозицији.

Председник СПС се оградио и од изјава почасног председника социјалиста Милутина Мркоњића о Прокопу наводећи да је реч о личном ставу који наноси штету односима са напредњацима и одвлачи пажњу од штетних последица власти ДОС-а након 5. октобра 2000. године.

Дачић је навео да је за сарадњу са СНС јер жели реформе и пут ка ЕУ.

"Променити тај сан за ноћну мору коју би представљао повратак досовских остатака на власт, значило би, не да смо нешто, или неког, издали, него да смо скроз изгубили памет", навео је лидер социјалиста.

"Без обзира на то да ли ће Александар Вучић поново формирати владу, да ли ћемо му ако то буде радио бити партнери, СПС ни под којим условима неће улазити у коалиције са фронцлама некадашњег ДОС-а", написао је Дачић.

Он је председника СДС Бориса Тадића, са којим је раније био у коалицији, назвао манекеном пропале политике, док је председнику ЛДП Чедомиру Јовановићу замерио што Републику Српску назива геноцидном творевином и заговара независност Косова.

За председника ЛСВ Ненада Чанка председник СПС је казао да је највећи аутономаш, док је ДСС, Двери и СРС назвао опасним и неконтролисаним националистима.

СПС је 2004. године у парламенту подржао мањинску владу коју је водио ДСС.
Дачић је навео да ће само дисциплина, реформе, инвестиције и напредовање према Европи моћи да добију подршку његове странке.

"И само човек који је спроводи (такву политику) моћи ће да рачуна на нашу подршку, без обзира на то да ли смо у власти, опозицији, или уопште у парламенту. Тај човек се зове Александар Вучић. И на нас, као на стратешке партнере, може да рачуна", навео је председник СПС.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи