Застава Националног савета црногорске мањине у холу Покрајинске скупштине

Застава Националног савета црногорске националне мањине постављена је у холу Скупштине АП Војводине са заставама осталих мањинских савета, а тим поводом председник покрајинског парламента Иштван Пастор је примио конзула Црне Горе Миодрага Канкараша и његовог заменика Бранислава Секулића.

У разговору је, како је саопштио Нациионални савет црногорске националне мањине, било речи о плановима у раду конзулата који је пре пола године отворен у Сремским Карловцима, као и о питањима важним за црногорску националну заједницу у Војводини.

Председник Пастор и конзул Канкараш су истакли да, поред туризма и значајне привредне размене између Војводине и Црне Горе, и даље постоји веома широк простор за унапређење сарадње у различитим областима, који би се могао обогатити конкретним садржајима.

Бранислав Секулић се захвалио председнику и Скупштини АПВ на досадашњој подршци црногорској заједници у Војводини, као и подршци Националном савету црногорске националне мањине од његовог формирања до данас.

Секулић и Пастор су на састанку разговарали и о могућностима и потреби што скоријег оснивања завода за културу војвођанских Црногораца, у сврху даљег унапређења и очувања културе, језика, традиције, а у складу за законском регулативом Србије, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи