Страначки функционери о изборима

Представници СНС-а, ДС-а и СПС-а, у емисији Упитник на РТС-у говорили су о ванредним парламентарним изборима у Србији који ће бити одржани на пролеће.

Чланица Председништва СНС-а Маја Гојовић рекла је да је мање битан датум одржавања избора, већ је важно то што ће свака листа имати прилике да се поново представи и каже на који начин ће добити поверење грађана. Навела је да је начин расписивања избора техничка ствар.

"Што се тиче СНС-а ми на изборе можемо сутра, зато смо иницирали изборе и одлучили да се не бавимо математиком, него да се бавимо суштином. Дакле, да ли грађани желе да наставимо са реформама", поручила је Маја Гојковић.

Напоменуа је да владајућу странку у Војводини (ДС) грађани не питају када ће бити избори и истакла је да би ибло пожељно да се председник ДС-а Бојан Пајтић, који је и покрајински премијер, изјасни зашто чека последњи дан да се избори распишу.

Потпредседница ДС-а Наташа Вучковић наводи да је расписивање избора питање на које би требало да дају одговор сви актери у политичком дијалогу, али напомиње да нема дијалога зато што је "доминантна владајућа странка успоставила начин комуникације где не можете да имате нормалан разговор са супарницима".

Како је навела, комуникација између власти Србије и Војводине није на оном нивоу на којем би ДС то желео.

Вучковићева поручује да се избори расписују на четири године, и наводи да нема никаквог разлгоа да се мандат посланицима Војводине скраћује јер је нормално да имају цео мандат.

"Ми смо као опозиција тражили и републичке изборе јер сматрамо да је све већи број грађана незадовољан Владом. Имамо све већа обећања, рокови за њихово остваривање се сви више одлажу", наводи Наташа Вучковић.

Потпредседник СПС-а Жарко Обрадовић каже да је Влада донела важне законе и да је постигнуто много тога, али како каже, чињеница је да су премијер и сама Влада изложени медијском линчу и да постоји оспоравање рада Владе.

"Ја могу разумети Вучића јер жели да затражи нови мандат за све реформе", рекао је Обрадовић.

Истиче да се не би требало плашити избора и да је опозиција тражила изборе. Напомиње да је СПС партнер у Влади, да је премијер проценио да је сада тренутак да затражи мандат за следећи период, а да СПС нема ниједан разлог да буде против избора.

Понавља да постоји притисак јавности и оспоравање Владе и њених резултата, као и фаворизовање лоших вести уз стално промовисање тезе да су потребни избори.

"Ето, избори су ту", каже Обрадовић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи