Читај ми!

Вучић: Србија се ослања на подршку Немачке

Премијер Србије Александар Вучић рекао је да се Србија на европском путу ослања на подршку Немачке, а политички директор Министарства спољних послова Немачке Андреас Михаелис рекао је да су стабилност на Балкану и европски пут Србије веома важне теме.

Андреас Михаелис је рекао и да Немачка жели транспарентно политичко решење за мигрантску кризу, које неће негативно утицати на земље које мигранти користе као транзитне на путу ка западној Европи.

Вучић и Михаелис су на данашњем састанку разговарали о европском путу Србије, мигрантској кризи и безбедносној ситуацији на Западном Балкану.

Премијер Србије је нагласио да су европске интеграције стратешки циљ Србије.

Изразио је захвалност и немачким привредницима који улажу у Србији, чиме је Немачка постала не само један од највећих инвеститора, већ и један од највећих послодаваца у Србији, наведено је у саопштењу Канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вучић је додао да је Србија спремна да своје активности поводом решавања мигрантске кризе усклади са европским препорукама.

Тема разговора била је и конференција која ће, у оквиру берлинског процеса, бити одржана ове године у Паризу.

Михаелис се током посете Београду састао и шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем, министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво