Вучић: Пружžићу прилику опозицији да ме напада

Премијер Александар Вучић потврдио је да ће Скупштина Србије о разрешењу министра одбране Братислава Гашића расправљати 5. фебруара, и додао да ће пружžити прилику опозицији да га нападају.

Александар Вучић је новинарима у Шамцу рекао да није желео да прихвати Гашићеву оставку, већ је тражио разрешење, како би посланици имали прилику да покажу "шта је влада скривила и шта лоше урадила".

"Желим увек да пружим прилику представницима бившег режима да ме жестоко нападају и желим да омогучим да то ураде у мом присуству, да ме још једном као и много пута можда и убедљивије него до сада нападају", објаснио је Вучић. 

"Мислим да је таква врста демократске утакмице нешто што је веома важно и веома добро", закључио је Вучић.

Премијер је подсетио да је 3. и 4. фебруара у Лондону на конференцији о Сирији, на којој ће учествовати британски и немачки премијери, те да је због тога замолио да се расправа у скупштини одржи након његовог повратка из Лондона.

Премијер је подсетио да је тиме испунио своју реч да ће Гашића разрешити дужности до краја јануара, додајући да ће нови министар бити именован 15 дана након разрешења старог у парламенту.

Парламент усвојио 96 одсто закона

Премијер Србије изјавио је да је задовољан радом Скупштине Србије, која је усвојила 96 одсто закона и проценио да ће до расписивања избора и распуштања парламента бити времена да се усвоје и остали важни закони.

Вучић је, одговарајучи на питања новинара у Шамцу, подсетио да је актуелни сазив парламента усвојио низ важних закона, од закона о раду до закона о планирању и изградњи, те додао да верује да ће бити усвојен закон о родној равноправности, а у наредних неколико дана и закон о предузећима.

Додао је да су донети системски и кључни закони, због којих Србија сада крупним корацима граби напред и због којих је изашла из рецесије.

"Усвајали смо законе који су допринели да је Србија на 'Дуинг бизнис' листи Светске банке скоћила за 32 места и да има најбољи положај у протеклих десет година. Урадили смо све то да Србија може да има и најнижи могући фискални дефицит", нагласио је премијер.

Вучић је оценио да су то чињенице које се не могу променити и да је он задовољан радом парламента.

Скупштина је, према његовим речима, место где се увек могу чути другачија мишљења.

"Поносан сам на демократску традицију и културу српског друштва. Уверен сам да ћемо тако наставити", закључио је Вучић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво