Премијер потписао предлог за разрешење Гашића, Душан Вујовић привремено министар одбране

Премијер Србије Александар Вучић потписао је предлог за разрешење министра одбране Братислава Гашића, сазнаје РТС. Захтев стигао у парламент. Премијер овластио министра финансија Душана Вујовића да преузме овлашћења министра одбране до избора новог министра.

Вучић је упутио захтев за одржање ванредног заседања парламента 5. фебруара, на којем ће бити разматрано разрешење Братислава Гашића, које је данас потписао.

Премијер је овластио министра финансија Душана Вујовића да преузме овлашћења министра одбране до избора новог министра, наводи се у саопштењу канцеларије Владе Србије за сарадњу с медијима.

Вучић је са тим упознао чланове Владе на данашњој седници.

Премијер је захвалио Гашићу на веома добрим резултатима и у погледу борбене готовости наше војске, односно операбилне функционалности наше војске, као и у развоју наменске индустрије, али сматра да у јавном дискурсу Србије речи које је употребио не могу и не смеју да буду поновљене у будућности.

Вучић је новинарима у Шамцу рекао да није желео да прихвати Гашићеву оставку, већ је тражио разрешење, како би пружžиo прилику опозицији да га нападају.

Премијер је рекао јуче да ће министар одбране Братислав Гашић бити разрешен до краја јануара како је раније обећао, а да ће потом, после 15 дана, представити новог министра.

Почетком децембра, министар одбране Братислав Гашић рекао је да "воли новинарке које лако клекну" док је давао изјаву у Трстенику након посете "Првој петолетки наменској". 

Изјаву су јасно забележиле камере и микрофони новинарских екипа, а она се убрзо појавила на Јутјубу и раширила по друштвеним мрежама.

Гашић се накнадно извинио новинарки Златији Лабовић, али и јавности, рекавши да нема оправдање и да се искрено каје због изјаве.

Гашићева изјава је изазвала оштра реаговања и новинарских удружења која су затражила смену министра одбране и позвала на бојкот и протест.

Премијер се, поводом Гашићеве изјаве, извинио новинарки Телевизије Б92, али и свим женама у Србији, и том приликом изјавио да Гашић не може да остане министар.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво