Пуповац за РТС: Политика страха у Хрватској

На улицама Загреба "За дом спремни", у Банским дворима антисрпске поруке и најаве – од регистра издајника, до смањења броја посланика српске мањине. Све то за само седам дана владе ХДЗ-а и Моста. Политика производње страха расте, а ствари се отимају контроли, упозорава Милорад Пуповац.

Председник Српског народног већа Милорад Пуповац је, гостујући у емисији "Око" на РТС-у, рекао да се у Хрватској допушта да улица намеће решење.

"Пушта се да улица диктира јавно расположење, да улица одлучује да ли ће се закон спроводити или неће спроводити. То је увод у хаос", упозорава Пуповац.

О томе је у Београду разговарао с председником Владе и министром спољних послова.
Александар Вучић поручује да Београд жели да сарађује са Загребом јер напредак у односима две земље значи стабилизацију и мир у региону.

Због таквог става, задовољан је и Пуповац, који је разговарао и са шефом српске дипломатије.

"Одлазим задовољан јер су и један и други исказали институционалну и политичку спремност да подрже српску зеједницу у Хрватској", рекао је Пуповац.

Атмосфера и потези нове владе у Загребу довешће до погоршања односа и два народа и две земље, оцена је професора Факултета политичких наука у Загребу Дејана Јовића.

"Не зна се тачно ко држи власт. Имамо одједном неки тријумвират, три лидера. С друге стране, дешавају се ствари које се нису пре догађале и на које врх политичке власти не реагује, тако да ми се чини да постоји лагана анархија – а то је опасно јер у анархији могу да се догоде ствари које у уређеним државама не могу", рекао је Јовић за РТС.

На нову хрватску владу чекало се 75 дана, а на првој седници пала је и прва оставка. Мијо Црноја био је министар бранитеља читавих шест дана.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара