Коцијанчич: Очекујемо разговор о свим отвореним питањима

Дијалог између Београда и Приштине требало би да се настави данас после подне у Бриселу, а како је изјавила портпаролка високе представнице ЕУ за спољну политику и безбедност Маја Коцијанчич, на дневном реду ће се наћи отворена питања и српске али и косовске стране.

Маја Коцијанчич је у изјави новинарима истакла да је наставак дијалога важан за обе стране и да је важно да дође до напретка у имплементацији постигнутих споразума.

“"Разговараће се о имплементацији онога што је већ договорено у дијалогу и како наставити дијалог. Очекујемо долазак оба премијера и њихових делегација, као и разговор о свим отвореним питањима"”, рекла је Коцијанчичева.

Како је за РТС изјавио директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић, очекују се тешки разговори.

У просторијама Европске службе за спољне послове (ЕЕАС), висока представница ЕУ за спољну политику и безбедност Федерика Могерини прво ће се састати са косовским премијером Исом Мустафом, а затим са председником Владе Србије Александром Вучићем, после чега ће уследити заједнички састанак.

Према најавама званичника из Београда и Приштине, очекује се да главна тема буде примена споразума о Заједници српских општина (ЗСО), општа политичка клима, владавина права и пресуда Оливеру Ивановићу, регистарске таблице, авио-саобраћај….

Упркос изјавама косовског премијера Мустафе да неће присуствовати састанку због изостанка позитивне препоруке Европске комисије за либерализацију виза за Косово у извештају објављеном крајем прошле године, он је прихватио позив за данашње учешће у дијалогу због, како су пренели албански медији, усвајања ССП-а у Европском парламенту и посете помоћника америчког државног секретара за европска и евроазијска питања Хојта Брајана Ји.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво