СНС: Одлука суда показује бесмислице Божовића о диктатури

Општински одбор Српске напредне странке Врачар истиче да СНС поштује одлуке суда, јер су за одбор институције светиња.

Одлуке суда се поштују чак и када су уверени да оне нису праведне, јер је "јасно да је на седници Скупштине општине Врачар гласао грађанин који није одборник", наводи се у саопштењу Општинског одбора Српске напредне странке Врачар.

Председник тог одбора Ненад Ђорђевић навео је да Управни суд није пресуђивао да ли је то тачно већ да ли је 22 одборник имало право да се жали или не.

Поштоваћемо њихову одлуку, навео је Ђорђевић, истичући да је, парадоксално, "ова одлука Управног суда показала какве бесмислице изговара сваки дан Балша Божовић када лаже људе причајући да је у Србији диктатура, да нема слободе и независних институција".

Србија је слободна земља у којој суд суди независно и против власти, наводи се у саопштењу.

Истиче се да "Балша Божовић треба да зна да нема тог судије који ће њега и његову странку заштити да поднесу рачуне за 300 станова који су нестали у општини Врачар, за 40 помоћника председника општине које су поставили о трошку грађана, за безочну пљачку пословног простора, за реновирање општинске сале по вишеструко вишим ценама".

"Том криминалу Балше Божовића и његове странке пресуду ће дати грађани на изборима овог пролећа. Тада ће Врачар заиста бити слободан од криминала, корупције и отимања народне имовине", навео је председник Општинског одбора СНС-а Врачара.

Председник Градског одбора Демократске странке Балша Божовић истакао је да је Управни суд одбацио жалбу шефа одборничке групе СНС-а Александра Марковића на одлуку Скупштине општине Врачар о потврђивању мандата одборнику ДС-а Милошу Шукалу.

Тиме је, према речима Божовића, тај суд потврдио да је мандат одборнику ДС-а Милошу Шукалу додељен у складу са законом, иако је "СНС три пута изговарала неистине у вези са неуспелим покушајем смене легитимно изабране власти на Врачару".

ДС је раније данас саопштио да је управни суд одбацио жалбу Српске напредне странке и потврдио да је седница Скупштине општине Врачар одржана у складу са законом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво