Вучић: Избори право решšење за потврду да смо на добром путу

Одлука о изборима била је добра и донета је у правом тренутку, јер једино на изборима можемо да се уверимо да људи у Србији верују да земља иде у добром правцу, изјавио је премијер и лидер СНС Александар Вучић.

Вучић је, након разговора с делегацијом СДПС-а, рекао да СНС у изборе улази знајући да се суочава са најпрљавијом кампањом о којој новинарска удружења ћуте, под најтежим могућим условима, у којима се сваки дан најгоре лажи измишљају.

У прилог томе навео је неколико примера ноторних лажи, односно афера које су у последње време пласиране с циљем да се докаже да је власт неуспешна, те да је у земљи ситуација несигурна, на прагу хаоса, попут оне у Приштини.

Он је одбацио тезе да изборима жžели да елиминиšше критике, јер, рекао је, све те афере нису ни настале на критикама, већ на најбруталнијим лажима.

Оценивши да не верује да ће лажžи престати, рекао је да му праве критике не би биле проблем, те да ће бројкама и резултатима и даље да доказује да ради добро за земљу, иако свакога дана има бар пет насловних страна против себе, због чега, приметио је, не може да у неким ситуацијама не покаже да је повређен.

Подсећајући на лаžжи које су пласиране против њега, рекао је да је Лидија Удовички сведочила да никад није разговарала са Николом Петровићем и да је нико није рекетирао, нити тражио новац.

Он је додао да је у "политичком" делу свог исказа приметила да је ЕМС монополиста, што је прокоментарисао речима: "Не, него ће приватно предузеће да буде монополиста", и додао да не схвата како неко можžе да помисли да било која држава своје ресурсе можžе да препусти на монопол тек тако, било коме.

Вучић је подсетио да су лагали и о логу СНС на ватерполо утакмици, али се испоставило да се лого на кратко појавио, али у један сат после поноћи.

Премијер каже и да су лагали о томе да је СНС купила 5.000 карата за финале ватерполо првенства, што такође није тачно.

"По том питању сам захвалан Б92, јер су нехотице рекли да су карте продаване и да није било партијске куповине карата", рекао је Вучић.

"Једна лаж сустиже другу и никог није брига што су лагали", приметио је.

Он је подсетио и да се данима причало о графитима "Смрт Пајтићу" да је то била велика тема, али да више није била у медијима кад се испоставило да је то писао човек из ДС.

"Говорили су да сам ишао у Дубаи, а нисам ни напуштао Србију, осим кад сам отишао у Давос", рекао је Вучић.

Он је подсетио и на аферу прислушкивање, а да се испоставило да нико није прислушкиван, нити рекетиран.

Пребацивали су нам да је криминал што хоћемо да продамо "Телеком", а затим да смо неуспешни јер га нисмо продали, да сам нудио 150 евра неком човеку кога нисам ни видео, што сам доказао и на детектору лажи, навео је Вучић и додао:

"Јуче су разбијена два прозора на просторијама СНС-а и на РТС-у је то било три секунде, дан пре тога на просторијама Куће људских права разбијен је прозор и то је завредело више од два минута на јавном сервису. Да ли су наша два прозора добродошла, да ли треба да буду разбијене наше главе па да то заслужи време у Дневнику... Прозори очигледно нису исти, волео бих да ми то неко објасни".

Никад нико не каже "Извини што смо лагали", приметио је Вучић, а сви су лагали и да је био сузавац у Белој Цркви, иако је министар изашао и рекао да га није било, већ је један човек због противзаконитог проваљивања у просторије употребио бибер спреј, поменуо је Вучић оценивши да се свакодневно износе лажи.

"Ја, међутуим, за разлику од других, нећу да молим за милост, нећу да идем из земље, нећу да бежим, нећу да молим за власт, ни за глас", поручио је Вучић приметивши да му је јасно зашто мрзе њега, али не и зашто мрзе Србију.

Кад лаžжу о Ер Србији они не руше мене, већ нашу компанију, приметио је.

Зато, како је навео, и треба да се иде на изборе, да се на изборима реши да Србија иде у будућност и да се никако не дозволи повратак у прошлост.

"Зато су избори право решење, то је права и кључна одлука која је донета у веома одговорном и у правом тренутку", закључио је Вучић.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи