ДС критикује министра Вујовића

Демократска странка критикује министра финансија Душана Вујовића због наводне изјаве којом је, како тврде, поручио свима којима се не свиђа закон о платама у јавном сектору да могу да траже нову земљу.

Ту изјаву, о којој данас пишу поједини медији, према незваничним изворима са седнице Социјално-економског савета, ДС у саопšтењу вреднује једнако бахатом као изјаву министра Братислава Гашића о новинаркама које лако клекну и тврди да она на најбољи начин показује осионост, бахатост и неспособност актуелне владе да реши било који проблем у јавном сектору.

ДС оцењује да власт "проблем јавног сектора решава тамо где га нема, у здравству и просвети, а не тамо где тај проблем настаје - у јавним предузећима у које страначке активисте запошљавају директори власници фирми на Девичанским острвима".

На тај начин, власт просветним и здравственим радницима поручује, оцењује ДС, да је једини начин да живе достојанствено да оду из земље.

ДС наводи да ће се напредњаци непријатно изненадити када на изборима сазнају да они који желе да достојанствено живе од свог рада не морају да нађу нову државу, већ да "могу само да изаберу другу владу".

Медији треба да објаве цео исказ Лидије Удовички

У новом саопштењу, Демократска странка затражила је од медија да објаве цело сведочење Лидије Удовички, јер би се, тврде, видело да јесте била рекетирана.

"Из њеног сведочење се недвосмислено види да она јесте била рекетирана и да ни у једном тренутку ни она, али и нико други, нису тврдили да је то радио господин премијеров кум лично, него су то други радили за њега", наводи ДС у саопштењу.

Премијер Александар Вучић рекао је данас да се испоставило да Удовички никад није разговарала са Николом Петровићем, да јесте са неким другим људима, али и да је нико није рекетирао, нити тражио новац.

Он је тај случај навео у прилог оцени да у изборе улази у условима веома прљаве кампање против њега и СНС.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво