Рашић: ЗСО велика победа Београда

Посланик Српске листе Ненад Рашић оценио је да споразум о Заједници српских општина (ЗСО) и статут те заједнице неће задовољити интересе косовских Срба, али да је то велика победа Београда у односу на Косово.

Рашић је додао да ЗСО представља више политичко питање него што ће имати утицаја на живот косовских Срба.

"Статут ЗСО неће задовољити интересе косовских Срба, али ће то бити прича великог успеха политике Београда у односу на Косово", рекао је Рашић, а преноси портал Газетаекспрес.

Рашић сматра да су мале шансе да на следећим изборима Српска листа буде јединствена.

Према његовим речима, листа такође неће подржати трансформацију Безбедносних снага Косова у Оружане снаге Косова (ОСК).

"Верујем да ОСК не би биле у интересу косовских Срба и у овом тренутку није у плану Српске да гласа за ОСК", тврди Рашић.

На последњим изборима Рашић је постао посланик Скупштине Косова као кандидат Демократске прогресивне партије чији је председник, док се Српској листи придружио у септембру 2015. године.

У два претходна мандата владе Хашима Тачија као члан Самосталне либералне странке (СЛС) био је министар рада и социјалног старања.

СЛС је напустио пред крај другог мандата Владе Косова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи