Вулин: Избори прилика за договор са народом

Лидер Покрета социјалиста Александар Вулин изјавио је да су предстојећи ванредни избори прилика за договор са народом, како би Србија постала земља ослобођена социјалне неправде, у којој ће свако живети од свог рада.

"Србија улази у изборе и ово је прилика за договор са Србијом, а наша понуда сте ви, присутни на скупу омладине Пократа социјалиста. Хоћемо земљу ослобођену социјалне неправде, у којој ће се живети од свог рада, земљу која ће поново стварати", рекао је Вулин на Изборној конференцији Омладине Покрета социјалиста.

Вулин је истакао да је 12 година пљачкашке приватизације оставило дубок траг и "страшне последице", те да се не може очекивати да након тих 12 година Србија одмах постане богатија.

"Али може да буде праведнија и она је то већ постала", истакао је Вулин.

Према његовим речима, власт у Србији већ четири године, од 2012, усправља Србију, лечи јој ране и бори се са последицама пљачкашке приватизације, са дуговима који су остављени војним, пољопривредним пензионерима, Србима на КиМ, са земљом која је била остављена на ивици банкрота.

"Сада можемо да кажемо да после пуно рада, улагања и напора, Србија почиње да оздравља и да се усправља. Ови избори су прилика за договор са народом, а омладина Покрета социјалиста ће у томе дати свој допринос", поручио је Вулин.

Како је рекао, Покрет социјалиста није левица која не признаје и не разуме своју земљу, која гледа преко граница Србије, која мисли да ће нам неко нешто дати.

"Ово је левица која хоће рад, која нуди и моли за рад, која никада неће признати Косово, која никада неће престати да се супротставља пљачкашкој приватизацији, која никада неће сврстати Србију у војни савез који ће напасти било кога, већ ће поштовати и волети свој земљу", поручио је Вулин и за те речи добио велики аплауз.

Специјална гошћа на конференцији била је амбасадорка Кубе Адела Мајра Руис Гарсија која је поручила омладинцима и руководству странке да ће Куба увек пружати подршку територијалном интегритету Србије.

Подсећајући да Косово није примљено у Унеско, она је истакла да је то велика победа Србије и међународног права и представља пример великим силама шта је у стању да постигне "једна мала Србија уз подршку народа са различитих континената".

Амбасадорка Кубе је прочитала поруку Уније комунистичких омладина Кубе, у којој се изражава солидарност са сродним партијама у Србији.

Члан извршног одбора СНС-а Драгомир Петронијевић, који је такође присуствовао скупу, рекао је да је ту да подржи коалиционог партнера, који учетсвује са СНС-ом у оздрављењу земље.

"У заједничкој борби успели смо да оздравимо Србију и настављамо да радимо заједно, да би земља наставила да хода усправно и да ствара пријатеља у свету. Уколико нас грађани подрже на изборима наставићемо заједно да водимо Србију у бољу будућност", рекао је Петронијевић.

На скупу у Дому омладине за председника Омладине ПС-а изабран је Стефан Лозанчић, који је истакао да је то партија борбене левице, која се залаже за побољшање услова живота младих.

"Спремни смо да наставимо ту борбу", закључио је Лозанчић.

Скуп у Дому омладине почео је извођењем химне Србије, али и Интернационале.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво