ДС и СНС о афери "Прислушкивање"

Демократска странка позвала је "поједине режимске медије" да објаве читаво сведочење Лидије Удовички током афере "Прислушкивање" да не изврћу из контекста и не фалсификују. СНС оценио да се "настављају хистерични напади ДС-а".

Дневни листови Информер и Ало објавили су да је Лидија Удовички, сестра министарке државне управе и локалне самоуправе ори Удовички, дала исказ о афери "Прислушкивање" у коме је негирала је да упознала директора Електромрежа Србије (ЕМС) и кума премијера Александра Вучића, Николу Петровића.

"Нека објаве цело сведочење, да би Србија спознала мафијашку хоботницу која се налази на челу државе. Није Лидија лагала. Ви лажете и крадете, господо!", навео је ДС у саопштењу.

Та партија је оценила да поједини медији који бране Вучићевог кума желе да створе привид да је Лидија Удовички лагала када је лидеру ДС Бојану Пајтичу рекла да ју је "Петровић рекетирао".

"То је апсолутно нетачно. Лидија Удовички није лагала ни тада ни сада у свом исказу. И тада и сада она потврђује да је рекетирана, али никада није тврдила да је Никола Петровић толико неинтелигентан да је два милиона евра тражио он лично и непосредно од ње", додала је ДС.

Демократска странка навела је и да верује Удовички и њеној документацији неупоредиво више него "господину куму Петровићу".

Портал Телепромптер је у септембру прошле године објавио транскрипт телефонског разговора између Бојана Пајтића и Лидије Удовички о рекету који је Вучићев кум и директор ЕМС-а, Никола Петровић, покушао да наплати од америчке фирме "Континентал винд партнерс".

По писању тог портала, од Удовички је тражено два милиона евра да би ветропарк био прикључен на мрежу ЕМС-а.

На саопштење ДС-а реаговала је Српска напредна странка, оценивши да се "настављају хистерични напади Демократске странке на све државне органе, институције и медије, који се појачавају сваки пут када изађе на видело да је председник ДС, Бојан Пајтић, лажов".

"Бојан Пајтић је прво измислио лажну аферу да је прислушкиван, а када је утврђено да то није тачно, онда је посегнуо за новим лажима тврдећи да је неко некога рекетирао, а при томе је заборавио да је управо он тај који се служи таквим механизмима 16 година од када је на власти у Војводини", наводи се у саопштењу СНС.

У саопштењу СНС је наведено да "Пајтићу није довољно што је оптужио пре извесног времена амбасадора САД, Мајкла Кирбија, да лаже, него сада својим неприкосновеним видовњачким вештинама тврди да зна шта је Лидија Удовички изговорила припадницима полиције".

Та странка је упитала надлежне државне органе "када ће обелоданити да ли се воде истраге свих криминалних послова Бојана Пајтића, и када ће показати народу како је Бојан Пајтић опљачкао грађане Војводине".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво