ПС: Састанак опозиције – очајнички покушај удруживања

Покрет социјалиста саопштио је да је данашњи састанак представника опозиције само поткрепио досадашње тврдње ПС-а "да њихови састанци представљају очајнички покушај удруживања у покушају преласка изборног цензуса".

"Увиђајући да их у тој намери коче личне сујете, силне афере и сувише јак политички противник, опозициони лидери су већ почели да траже алиби за више него известан изборни дебакл. Шта год говорили у јавности, нису Бојану Пајтићу, Зорану Живковићу и осталима проблем изборна атмосфера, већ то што грађани једва чекају да их на изборима пошаљу у политичку историју", тврде из Покрета социјалиста.

Опозиционе странке данас су наставиле разговоре о могућем заједничком деловању, али су разговори вођени у "три центра", од којих сваки претендује да буде будући центар окупљања.

Представници девет политичких странака и организација, међу којима и Нове странке, ДС-а, ДСС-а, Двери, ЗЗС-а и Покрета за преокрет, затражили су од власти, са свог састанка, да обезбеди услове за фер и демократске изборе, а на учеснике у политичком процесу, јавност, медије и различита удружења су апеловали да се укључе, како би се обезбедила "клима" за такве изборе.

Истовремено, представници ДС-а, ЛДП-а и СДС-а поручили су, са свог скупа, да је за успех проевропске опозиције на изборима кључан договор те три странке, те да разлике које постоје међу њима нису непремостиве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи