Оланд жели да продужи ванредно стање у Француској

Француски председник Франсоа Оланд ће затражити од владе и парламента да за још три месеца продуже ванредно стање уведено после терористичких напада у Паризу, 13. новембра 2015. године, јавиле су данас светске агенције.

"Оланд је рекао да ће 3. фебруара бити предложено продужавање ванредног стања", изјавио је лидер Комунистичке партије Пјер Лоран после састанка с француским председником. Из Оландовог кабинета је саопштено да председник захтев за продужење ванредног стања образлаже "претњом тероризма".

После терористичких напада у Паризу 13. новембра када је погинуло 130 људи, у Француској је уведено ванредно стање, које је на снази до краја 26. фебруара.

Ванредно стање је веома ретка процедура, уведена 1955. године у Француској на почетку рата за независност Алжира и касније је само једном примењена, током нереда у предграђима француских градова 2005. године.

Ванредно стање се проглашава посебним указом француске владе а његово продужавање треба да одобри парламент усвајањем закона о томе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво