Хан: Србија не сме постати "паркинг" за избеглице

Европски комесар за проширење Јоханес Хан упозорио је на последице по Западни Балкан пооштрених граничних контрола и увођења граница за прихват избеглица.

"Земље као што је Србија не смеју постати 'паркинг' за десетине хиљада избеглица, ако не могу ићи даље", рекао је Хан у изјави за нови број немачког недељника Шпигл, који тек треба да буде објављен.

Аустрија је ове недеље одлучила да уведе границу за прихват избеглица у наредне четири године, а према тој одлуци, у овој години та земља ће примити до 37.500 молби за добијање азила.

Такође, од данас се примењује у потпуности нови систем управљања границом Шпилфелд, који предвиђа регистрацију и детаљну контролу избеглица, као и враћање оних који немају намеру и шансу да добију азил у Аустрији и Немачкој.

Председавајући фракције Европских народних партија у Европском парламенту Манфред Вебер појачао је притисак на Грчку.

"Ако Грчка не буде боље обезбедила своје спољне границе, постоји опасност да ће привремено бити искључена из Шенгена", рекао је Вебер, преноси АПА.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи