Представљен програм Левице Србије

Лидер Левице Србије и некадашњи потпредседник ДС-а Борислав Стефановић изјавио је да је за наступ на предстојећим ванредним парламентарним изборима неопходно да се опозиција окупи око програма и идеја, а не око лидера.

На представљању програма нове странке Левица Србије, под називом "Србија после Вучића", Стефановић је додао да ће наредних дана позвати на разговоре све странке које нису десница.

Он је казао да је та странка отворена за разговоре са "свима који нису десница" и да би требало да је њен програм прихватљив свим странкама центра и леве оријентације. Како је најавио, на листи странака које ће позвати на разговоре о наступу на изборима је покрет "Доста је било" Саше Радуловића, али и сви синдикати, удружења, појединци и партије.

"Сматрамо да је неопходно окупити се око програма и идеја, а не око лидера. Сматрамо да сваки лидер данас у Србији суштински жели само да направи што бољу позицију за себе. Сва опозициона окупљања која смо видели ових дана, нажалост нису успела, због тога што се не окупљају око политике и програма, већ око лидера", казао је Стефановић.

Додао је да се Српска напредна странка, за коју је оценио да је "најштеточинскија и најгора власт у историји Србије", може победити само другачијом и бољом политиком.
Како је навео, грађанима Србије је "потребна" нова политика какву нуди Левица Србије, која је детаљна, конкретна и реална.

"Темељ је политика, понуда и програм, а не лидери. У том смислу ми смо отворени за разговор са свима који нису десница и позваћемо их следеће недеље да се појаве на састанку. Отворићемо наша врата свима, осим десници. За Левицу Србије су прихватљиви они партнери који не желе да се баве цензусом, већ они који желе да се баве програмом и бољим животом за грађане Србије", казао је Стефановић.

Он је казао да Левица Србије окупља младе људе "од интегритета, части и од знања" и да је свако од чланова тог покрета "је чисто име у својој средини".

"Многе јавне личности подржале су Левицу Србије, али не желе да изађу пред камере. То показује у каквој Србији живимо. Ја вас молим да такве ствари оставимо по страни. Ово није Гранд продукција. Ово је партија. Ми нудимо нову политику", казао је Стефановић.

Стефановић је казао да на предстојећим изборима треба "окрњити ауторитарни режим и погубан економско-социјално модел Српске напредне странке, буразерско-кумовског тржишта, некомпетентности, јавашлука и криминала".

Упитан да прокоментарише потенцијал такозваног новог ДОС-а, који чине Либерално демократска партија, Социјалдемократска странка и Демократска странка, Стефановић је казао да њихова основна идеја да споје неспојиво.

"Сматрамо да они који су се раздвојили и опраштали, не видим зашто би се опет спојили. Како могу да изађу грађанима пред очи?", казао је Стефановић и додао да не разуме спајање око тога да су опозиционе странке против Вучића.

Стефановић је казао да је "апсолутно, увек и на сваком месту" спреман да потпише документ који би гарантовао да након избора неће улазити у коалицију са СНС-ом.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара