Тадић: Бесмислени састанци 20 и вишšе странака са 45 гласова

Нема договора о заједничком наступу опозиције на изборима, понавља данас лидер СДС Борис Тадић, и објашњава да договор треба да обухвати само кључне странка које имају релевантан број гласова.

Тадић је у изјави за Танјуг оценио да је бесмислено позивати на састанке "20, 30, 40 странака, које све заједно имају 45 гласова".

"Јуче смо се договорили да желимо фер изборе, да не желимо са Вучићевим садашњим странкама на власти да формирамо власт и после избора, нити коалицију пре избора, али то није договор о заједничком наступу на изборима, што је кључно за грађане Србије и што они желе да чују", рекао је лидер СДС-а.

Тадић објашњава и да је јуче предложио да се иде са једном листом, да је из ДС одговорено да они могу и са једном листом и са више листа, а да су коалициони партнери демократа за то да се иде у више колона.

"Из ДС је уследио став да им је свеједно и да може и једно и друго. Видим да неке странке опозиције не могу са нама, али не можемо ни ми са њима", рекао је Тадић.

Тадић тврди да савез окупљен око СДС може да донесе оперативну предност на следећим изборима, нови персонални потенцијал и истовремено створи политичку основу да се позову и нови људи.

"Нисмо довољни ми, Чеда Јовановић, Чанак, Бојан Пајтић и ја, потребно је нове људе укључити на ову политичку листу и то је јако важно", рекао је Тадић.

Додао је да у овом тренутку не може да каже колико је реално да до договора са демократама дође.

Он тврди да персонална реšшења нису камен спотицања: "Ево, ја никакав персоналан проблем не доносим у ту коалицију, не постављам никакве персоналне услове и надам се да сам решио проблем и свима осталима", поручио је Тадић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво