Вучић: 24. април није нереалан датум за изборе

Премијер Александар Вучић рекао је да би 24. априла, како се спекулише, могли да буду одржани ванредни парламентарни, покрајински и локални избори. Ситуација са мигрантима је све озбиљнија, оценио је Вучић, истакавши да грађани немају разлога за бригу.

Вучић је новинарима у Београду, након свечаности поводом почетка радова на изградњи моста преко Саве код Остружнице, рекао да 24. април "није нереалан" датум за одржавање избора на свим нивоима.

На питање како коментарише најаве о уједињењу опозиције, Вучић је рекао да не коментарише њихове намере да се уједињују или разједињују.

"Уједињење опозиције не коментаришем, све сам рекао у једном дану, и вратићу се на ту тему за 45 дана, па затим за 80 дана. У међувремену, радићу марљиво, радићу и у њихово име и за њихов рачун, за све то што нису на свом радном месту, радићу и направићемо од Србије боље место за живот за све", поручио је Вучић.

Вучић је рекао да у изборној кампањи неће бити дуже од 10 дана и одбацио критике да је његово данашње присуство поводом почетка изградње моста код Остружнице део предизборне кампање.

Данашњи догађај је оно чиме сам се бавио сваког дана као премијер, рекао је Вучић и додао да ће то наставити да ради све док је у Влади. "Осим ако ме не победе", додао је Вучић.

Премијер је такође нагласио да су грађани који су присуствовали почетку радова дошли својом вољом.

"Нико није дошао о државном трошку, људи долазе овде зато што можда некога воле и поштују или не, али воле Србију", истакао је Вучић на питање новинара о чијем трошку су дошли грађани који су носили српске заставе.

То питање новинара пропраћено је звиждуцима масе, а премијер је окупљене грађане смиривао речима да "свако ради свој посао".

"Сви ови људи су дошли о свом трошку. Они желе да присуствују нечему лепом", поновио је премијер.

Вучић је додао и да СНС, као странка, једина ником не дугује ни динар, нити било кога вара или краде.

"Код нас је све чисто као суза и сунце", рекао је Вучић.

"Ситуација са избеглицама све озбиљнија"

Вучић је оценио да је ситуација са мигрантима све озбиљнија, али је поручио грађанима да немају разлога за бригу, јер ће стабилност земље бити очувана.

Упитан како оцењује ситуацију с избеглицама у Европи, Вучић је најавио до краја недеље састанак тим поводом са шефом Европске комисије Жан-Клодом Јункером, али и да ових дана треба очекивати да Аустрија суспендује Шенгенски споразум.

"Одмах затим то ће учинити и Словенија, а ми смо спремни да помогнемо још више македонској полицији, да тамо пошаљемо додатне полицијске снаге... али, у сваком случају, умећемо да заштитимо и наше државне и националне интересе", поручио је премијер.

Навео је да ћемо тесно сарађивати са европским земљама и да је готово сигуран да ћемо успети да сачувамо мир и стабилност.

То, како је приметио, неће бити једноставно, мада се број избеглица смањује, али због зиме а не због политике која се према њима спроводи.

У сваком случају, закључио је, грађани немају разлога да брину, јер ће Србија умети да сачува стабилност.

Број коментара 82

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи