Читај ми!

Удовички: Министарство штити законитост рада скупштине

Потпредседница Владе Србије и министарка државне управе и локалне самоуправе Кори Удовички изјавила је да њено министарство утврђује и штити законитост рада скупштине, што се, у случају Беле Цркве, чини као кључно питање.

Удовички је у одговору на допис који јој је упутио Станко Петровић, који је разрешен функције председника Општине Бела Црква на спорној седници Скупштине општине, навела да је за поступак избора или разрешење функционера у органима јединица локалне самоуправе надлежан Управни суд.

Министарка државне управе наводи да Министарство сагледава стварно стање увидом у све акте и документацију везане за заказивање и одржавање седнице скупштине, које Министарство очекује да добије од надлежних из Скупштине општине Бела Црква.

"Питање насиља, или кршења јавног реда и мира, кривотворења докумената у вези са поступањем органа, у надлежности је органа унутрашњих послова", рекла је Удовички, саопштено је из Министарства.

Удовички је, најпре, осудила свако насиље и вандализам који, поред тога што су неморални, не доносе никаква решења, стоји у саопштењу.

Нагласивши да је у заједничком интересу свих заинтересованих страна да се створе услови за наставак рада скупштине у складу са законом, Удовички је нагласила и да се заштита закона у оваквим ситуацијама тиче више органа.

Потпредседница владе је позвала све учеснике тих немилих догађаја да сукоби остану у прошлости и да се уздрже од било каквих даљих провокација и насилних корака, а институције система да утврде чињенице и тако заштите законитост и демократску слободу одлучивања.

"У локалној заједници, каква је Бела Црква, потребно је успоставити нарушену стабилност и што пре се посветити јавним пословима у интересу свих грађана", изјавила је Удовички.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво