Читај ми!

ДСС тражи да се сазове седница Савета за националну безбедност

Дужност председника Републике Томислава Николића је да сазове хитну седницу Савета за националну безбедност, који треба да донесе закључке о начинима заштите националних интереса у околностима продубљивања мигрантске кризе, саопштио је ДСС.

Основ за то су овлашћења из члана 5. Закона о основама уређења служби безбедности Републике Србије.

Док очигледна неспособност Европске уније да обезбеди своје спољне границе и решава избегличку кризу опредељује све већи број земаља чланица да предузимају једностране мере заштите, Србија која није чланица ЕУ од ње, по речима министра Стефановића, "очекује јасне ставове" и упутства, наведено је у саопштењу.

Одлука Аустрије да стави ван снаге Шенгенска правила, појача граничну контролу и радикално ограничи улазак избелица у Аустрију изазваће тренутне ланчане последице на све транзитне земље, па и на Србију.

Чекање на "јасан став Европске уније", која је већ показала неефикасност решавања кризе, неодговорно је и на штету Србије.

Став ДСС-а је да Србија, као транзитна земља, мора пропусни капацитет избеглица дневно да утврђује по једноставном принципу: колико из Србије избеглица изађе, толико нових може да пређе њену границу.

Истовремено, Србија треба да обавести бриселску администрацију да ће на први покушај враћања избеглица из земаља ЕУ у Србију суспендовати Споразум о реадмисији, у складу са чланом 22. овог Споразума, наведено је у саопшптењу ДСС-а.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи