Читај ми!

Вучић: Моја одлука је да идемо на изборе

Моја одлука је да идемо на изборе, поручио је лидер напредњака и премијер Србије Александар Вучић на седници ГО СНС-а. Влади је, истиче, потребан пун мандат како би до 2020. довршила започете реформе. Главни одбор подржао Вучићеву одлуку. Тачан датум одржавања избора се још не зна, али рачуница показује између 24. априла и 22. маја. Како РТС незванично сазнаје највероватнии тремин је 24 април.

У уводном обраћању члановима Главног одбора СНС-а у Мадленијануму, Александар Вучић је рекао да је донео одлуку да се иде на ванредне парламентарне изборе како би се разрешио друштвени сукоб који блокира реформе.

Одлука о изборима поздрављена је дуготрајним аплаузом 505 чланова Главног одбора странке.

Вучић је рекао да је влади потребан пун мандат како би до 2020. довршила започете реформе, које су Србију извеле на добар и сигуран пут, као и да би се Србија нашла пред вратима ЕУ уређена и богатија него данас.

Лидер напредњака је рекао да је Србија од како је СНС преузео власт у стању латентног друштвеног сукоба.

Странка и влада коју је она формирала наилазе, како је истакао, на огроман отпор управо стога што је настојала да разбије блок који су чинили тајкуни, политичари и криминалци, којима није било у интересу да Србија напредује и да се било шта мења.

"Отпочели смо сукоб и са њима и са онима међу нама којима је власт само начин за лично богаћење", рекао је Вучић.

"Центар отпора и овој влади и пристојној и напредној Србији и политици реформи су припадници бивше лоше власти и лажне елите, коју је та власт створила и обезбедила им привилегије", рекао је Вучић и додао да је тај "центар отпора" 10 година блокирао било какве промене и напредак земље.

"Ако се ти људи врате на власт, зауставиће све добре и позитивне процесе у Србији. Зато ми не желимо поглед у прошлост, не желимо повратак ни у ратне деведесете, нити у године иза двехиљадите, које су обележиле пљачкашка приватизација и владавина корумпираних политичара. Зато сматрам, да је Србији потребан пун четворогодишњи мандат да бисмо урадили све, како би европски, демократски, интегративни процеси били неповратни", рекао је Вучић. 

Истакао је да је Србији потребно још четири године стабилности, јер, како каже, после те четири године нема повратка, ни поглед уназад.  

"Потребан нам је пун мандат са пуном подршком народа, како би Србија била спремна да се придружи ЕУ као јак партнер, пун мандат за доношење тешких одлука, пун мандат до 2020. године како би Србија била пред вратима ЕУ, уређена и богатија него данас. Србија економски јака, ефикасног правосуђа, у којој се поштују цивилни сектори и НВО, у којој медији пишу слободно, Србија угледнија у свету", истакао је Вучић.

Превише је у Србији, рекао је, оних који су хтели да живе од својих ставова а не од својих руку, који ничим осим политичким везама нису заслужили оно што имају, оних који краду", рекао је, алудирајући на политичке противнике, али и на људе из сопствене странке који су у њу ушили, како је рекао, да би остварили све могуће привилегије.

"Намера да се предузму мере од којих су сви бежали, а пре свега оне на економском плану, донела нам је у старту непријатеље, али сам поносан што смо радили марљиво и вратили Србији углед у свету какав није имала у новијој историји", подсетио је Вучић.

"Србија је на добром и стабилном путу"

Србија је данас на добром и стабилном путу, економски и политички, а то нам признају све релевантне институције и организације у свету, поручио је Вучић.

"Кренули смо да мењамо ствари у Србији, радили смо марљиво, марљивије од било кога другог, постали смо, упркос неретко различитим интересима, угледан партнер свим светским силама. Србија је данас на добром и сигурном путу, стабилна политички и економски. После година пропадања успели смо да изађемо из рецесије, а испред нас су године динамичног раста", рекао је Вучић.

"О успесима Србије говоре сви из света, па и ММФ који је у њихово време 2011. године побегао из Србије главом без обзира. Боримо се против корупције, тешко и напорно сваког дана. Тајкуни и криминалци више не управљају Србијом", рекао је премијер.

Констатујући да ће отпор према променама увек бити огроман, Вучић је подсетио да је актуелна власт прва која је почела да се суштински бави стабилизацијом читавог региона, која је отпочела дијалог са Приштином, и која је прва повукла озбиљне потезе када је реч о економским реформама.

"Тадашња елита је свесно одбијала да иде напред, десет година није направљен ниједан корак ка кључним тачкама. Ми смо прве озбиљне кораке направили. Били смо у Бриселу, нико није решавао тај гордијев чвор, иако се то Србима није допадало, али не Србима на Косову", рекао је Вучић.

Он је истакао да је Србија данас „сидро и симбол стабилности", иако му се смеју када каже где је славио Нову годину - „овде у Србији, на свом радном месту".

"То је сукоб у којем живимо, са идеолошким буразерима, умишљеном елитом, бестидним политичарима и измишљеним аферама", рекао је Вучић, приметивши да "и најбољи рачунар понекад забагује па му је потребно ресетовање, šто не значи да није најбољи рачунар".

"Морамо да победимо чиста срца"

Поручио је да Србија до 2020. мора да буде уређена држава на прагу Европе, а без друштвених сукоба који су сада присутни.

"Хоћемо друштво које ће да се одлучи за тежак рад, хоћемо да нам Србија каже да ли хоће исто што и ми, и да поред мене не стоје они који причају исто што и ја, а раде оно што су радили они пре мене", поручио је лидер СНС.

Истакао је да је за победу потребан таленат и срећа, а за понављање успеха карактер.

"Избори ће бити веома тешки, потценити противника пре избора је глупост, као што је и подлост потцењивати их после избора. Морамо да победимо чиста срца, огромном вољом и снагом која хоће пут у будућност, пут за нормалну и пристојну Србију, морамо да се руководимо оним што је добро за нашу земљу", поручио је Вучић.

Истакавши да ће свака одлука СНС-а морати да се руководи пре свега оним што је добро за Србију, Вучић је поручио: "Водите поштену, озбиљну и одговорну кампању, а грађани Србије умеће да изаберу".

Чланови СНС-а треба да изађу пред грађане и прикажу своју снагу, вољу, чисто срце и образ, а људи ће то умети да препознају, рекао је Вучић. "Храбро у будућност, нове промене, Србија иде напред и Србију на таквом путу ка будућности нико не може да заустави", закључио је Вучић.

"Хоћу тим који неће да се рекламира, него да ради", поручио је партијском чланству. Такође је рекао да жели да захвали мангупима у њиховим редовима и да их пошаље тамо где припадају, а он ће, додао је, у изборној кампањи бити присутан мање него икада.

Кад је реч о трошковима избора, они ће, навео је, бити мањи него икада, а он ће, додао је, у Влади радити као и до сада – док народ на изборима не одлучи. Како је рекао, "хоћу да се разликујемо од њих".

"Када противници кажу да желе да се ствари мењају наша је обавеза да пустимо народ да одлучи", навео је премијер, истичући да је то револуционарна одлука у односу на оне који су пре власт држали „са обе руке".

"Никада се нисмо плашили воље народа", приметио је лидер СНС-а и додао: „Данас имамо праве партнере на свету. Научили смо их да смо стабилно друштво, а порука после избора треба да буде иста – шта год урадили, Србија се неће зауставити у реформа", каже Вучић.

Наводи да је „добро да будемо критиковани и нападани, али је добро и да имамо јасан пут одговорне и јасне политике и то нико не може да победи".

"Не плашите се оне народне 'два лоша убише Милоша'. Када поштено изађете пред људе и покажете шта сте урадили, народ ће знати да изабере", рекао је Вучић и обраћајући се члановима Главног одбора закључио позивом: "Храбро у промене, живела Србија, живела Српска напредна странка".

Седница Главног одбора Српске напредне странке одржана је у Београду. На седници је учествовало 505 чланова ГО.

Број коментара 64

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво