Читај ми!

Стефановић: Интерес грађана кључан за одлуку о изборима

Интерес грађана биће кључан за одлуку о ванредним парламентарним изборима, каже за РТС потпредседник СНС-а Небојша Стефановић.

Потпредседник напредњака Небојша Стефановић рекао је уочи састанака Главног одбора СНС-а да лидер странке и премијер Србије Александар Вучић има право да донесе одлуку о изборима јер му је дато поверење да води земљу.

"Сви који знају какве је одлуке доносио, знају да их је доносио имајући у виду најбоље интересе Србије и њених грађана", рекао је Стефановић за Дневник РТС-а.

Најављује да ће се на састанку Главног одбора разговарати о томе шта је будућност Србије и да ће чланови странке бити вођени бољитком људи, а то су, истиче, и интереси који су преовлађујући када је у питању доношење одлуке о изборима.

Подсећа да је Вучић рекао да ће до 2019, или најкасније 2020, бити завршени преговори са ЕУ, што значи и виши стандард, бољу економију, политику и већи углед у свету.

"Ако донесе одлуку за изборе, имамо чист мандат да се тај посао заврши. Тек након те одлуке разговараћемо о техничким стварима", рекао је Стефановић.

Одговарајући на питање новинара шта би се променило у влади, Стефановић је рекао да је за грађане најважнија прича о будућности, а не ко је министар.

"Најгоре је повратак на старо", каже Стефановић и додаје да су грађани навикли да влада прави боље резултате.

"Не разговарамо више о томе како да смањимо сиромаштво, већ како да повећамо имућност грађана", рекао је потпредседник напредњака.

Говорећи о инциденту у скупштини општине Бела Црква, Стефановић је рекао да напредњаци тамо нису доводили ни батинаше, ни грађане који нису одборници.

"ДС и ЛСВ су довели 70, 80 људи који су насилно ушли, а интеревенисало је скупштинско обезбеђење. Један од тих људи који су проваљивали је прскао бибер-спрејем", рекао је Стефановић и додао да се највише обезбеђење жалило на повреде.

"Видећемо шта ће истрага рећи", закључио је Стефановић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво