СНС: ДС и ЛСВ настављају са политиком притисака

Српска напредна странка саопштила је да ДС и ЛСВ настављају са "политиком насиља и притисака" у Општини Бела Црква кроз деловање групе одборника који су силом заузели део просторија општине.

Како се наводи, убедљива већина одборника у Белој Цркви је исказала своју вољу и свако друго понашање осим слободно изражене воље изабраних народних представника, сматрају, представља политичку манипулацију и грубу злоупотребу.

ДС и ЛСВ морају у што краћем року да почну да спроводе закон и норме уобичајеног понашања без насиља и манипулација, што ће омогућити нормалан рад демократски изабраних органа Општине Бела Црква, закључује се у саопштењу.

Одборници ДС и ЛСВ провели су ноћ у згради Скупштине општине Бела Црква, одакле, како су раније саопштили, неће изаћи све док надлежни органи не утврде и санкционишу оне који су на одборнике бацили сузавац.

Из ДС су навели и други захтев који треба да се испуни да би одборници напустили зграду СО Бела Црква - да Министарство државне управе и локалне самоуправе обави ванредни надзор у тој општини и утврди да ли су, приликом заказивања, сазивања и одржавања седнице Скупштине општине Бела Црква прекршени закони и процедуре.

Из ЛСВ су такође саопштили да су њихова два одборника и један члан Општинског већа Беле Цркве, провели ноћ у сали Скупштине општине Бела Црква.

У саопштењу се наводи да су њихови одборници чврсто решени да Скупштину општине не напусте док не добију одговоре ко их је и са којим правом, као легитимно изабране представнике грађанки и грађана, јуче онемогућавао да уђу у зграду скупштине и поливао сузавцем.

Најављено је да ће упутити захтев Министарству за државну управу и локалну самоуправу за ванредни надзор и реакцију тим поводом и да ће тражити да се из Министарства изјасне да ли је седница општинског парламента одржана по закону.

Пре ванредне седнице, на којој је промењена скупштинска већина коју су чинили ДС, ЛСВ и ЈС, дошло је до инцидента, а како је јуче на конференцији за новинаре рекао министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, група грађана са страначким обележјима демократа и лигаша покушала је да насилно уђе у зграду Скупштине општине.

Иако се првобитно у медијима појавила информација да је бачен сузавац, Стефановић је рекао да је једна особа, чији идентитет није открио, прскала бибер спреј и додао да, осим покушаја насилног уласка није било озбиљнијих инцидената, да нико није повређен, а да ће тужилаштво испитати све елементе и да ће одговарати сви који су прекршили закон, без обзира на страначку припадност.

Иначе, за новог председника те општине, уместо Станка Петровића из ДС, изабран је одборник СНС Дарко Богосављевић, којег је подржало 24 од укупно 33 одборника колико их има у СО Бела Црква.

Избор Богосављевића подржали су представници СНС и ЈС, док у гласању у Културном центру нису учествовали представници ДС и ЛСВ који су са ЈС до сада чинили власт у тој општини.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво