Пајтић: Око 20 странака на састанку опозиције у уторак

Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је да је око 20 странака позвано на договор о заједничком опозиционом блоку у уторак, 19. јануара и да ниједна од тих странака није одбила позив.

"Колико знамо, доћи ће сви. Позитивна вест је да су ЛДП и СДС прихватили ту врсту иницијативе и ми ћемо са задовољством бити домаћини у уторак", рекао је Пајтић на конференцији за новинаре у Београду.

Он је навео да је једини услов за странке да неће ући у коалицију са лидером Српске напредне странке Александром Вучићем ни пре ни после избора.

"Толико се зло надвило над Србијом да пуног срца, са чистим намерама и празног папира улазимо у разговоре, са најбољом вољом да се договоримо како да сменимо Александра Вучића и тај режим", додао је лидер ДС-а.

Навео је да је ДС свесна да са око 11 одсто не може сама да победи Вучића.

"Немамо ништа против Александра Вучића као човека. Нек је он жив и здрав, али не треба да води државу, јер очито то не уме и увео је један принцип који је неприхватљив, а то је концентрација власти у једним рукама. Да су то најбоље руке на свету, то је потпуно неприхватљиво и зато морамо да мењамо и економски и политички систем у Србији", рекао је Пајтић.

Упитан да ли је услов за опозицију да он буде кандидат за премијера, Пајтић је одговорио да то није битно, јер првобитна идеја мора бити да победе на изборима и смене Вучићев режим.

ДС је позвала све странке које не желе да сарађују са Вучићем и које су проевропски оријентисане, као и програмски сличне са ДС-ом да заједно наступају на наредним изборима, али да потпишу да неће сарађивати са СНС након избора.

Драган Шутановац је раније рекао да позива премијера Вучића да спречи насиље у Србији које се шири као "метастаза карцинома", јер ће се тако добити уређено друштво у коме ће на изборима у априлу моћи да се "смени лоша власт која ништа не чини за грађане".

Број коментара 75

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи