Читај ми!

Опроштајна посета Мајкла Кирбија са српским министрима

Одлазећи амерички амбасадор Мајкл Кирби у одвојеној опроштајној посети разговарао је са потпредседницом Владе Србије Зораном Михајловић, министарком за европске интеграције Јадранком Јоксимовић и министром просвете Срђаном Вербићем.

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић примила је у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Мајкла Кирбија који је истакао да је задовољан сарадњом са њом и резултатима њеног министарства. 

"Радује ме што ћу се возити добрим путевима и што ћу следећи пут моћи да допутујем у Србију директним летом из Њујорка. У Вашем министарству сам видео практичне ствари, резултате опипљиве грађанима Србије које могу да користе", рекао је Кирби, саопштило је Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре.

Кирби је додао да је срећа када се могу набројати резултати рада у конкретним километрима док у дипломатији резултати нису тако опипљиви.

"Било је задовољство сарађивати са вама", рекао је Кирби и похвалио напоре Министарства и жељу да се пројекти реализују.

Како је саопштено, Михајловић је захвалила Кирбију на подршци и изразила наду да ће се успешна сарадња наставити.

"Ваша подршка била је много пута од огромног значаја. Преговори са Американцима за дирекне летове до Њујорка су само један од примера", истакла је Михајловић.

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић и одлазећи амбасадор САД Мајкл Кирби сложили су се да би било важно да се ове године отворе кључна реформска поглавља у преговорима Србије са ЕУ која ће убрзати реформски процес и приближити грађанима све аспекте и користи чланства у ЕУ.

Кирби је похвалио посвећеност Владе и грађана Србије реформама и указао да је видљива промена и напредак иако има још доста посла на реформском путу, саопштила је владина Канцеларија за сарадњу са медијима.

Кирби, који је са министарком разговарала о процесу европских интеграција и реформском процесу, истакао је и активну подршку САД европском путу Србије.

Јоксимовићева је захвалила амбасадору Кирбију на сарадњи током његовог мандата, и истакла да је за Владу Србије чланство у ЕУ један од главних спољнополитичких циљева који би требало да доведе до уређеније и ефикасније државе и бољег животног стандарда наших грађана.

Она је додала и да Србија разуме да на путу ка чланству не преговара о стандардима, које жели да достигне, већ о роковима и најбољем начину њихове примене, наводи се у саопштењу. 

Министар просвете, науке и технолошког развоја Срђан Вербић примио је данас у опроштајну посету амбасадора Сједињених Америчких Држава Мајкла Кирбија који је обећао да ће САД и даље пружати подршку образовању и за усавршавање младих људи.

Кирби је током разговора нагласио да је имао врло успешну сарадњу са министром Вербићем и Министарством и изразио наду да ће се таква сарадња у области образовања и науке и даље наставити, наведено је у саопштењу Министарства.

Министар Вербић је захвалио амбасадору Кирбију на досадашњој сарадњи, уз уверење да ће сарадња образовних, научних и истраживачки институција Србије и САД још више ојачати. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво