Вулин: Веома добри резултати посете Рогозина Србији

Тон посете потпредседника владе Руске Федерације Дмитрија Рогозина био је изузетно пријатељски, а резултати посете су веома, веома добри, изјавио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин.

Александар Вилин је, приликом посете Дому "Душко Радовић" у Нишу, рекао новинарима да је искрено задовољан посетом Рогозина, јер се, уместо признавања Косова, говорило о хеликоптерском центру.

"За мене је то добро", рекао је Вулин и навео да Рогозин није од Србије тражио да призна Косово, да промени спољну политику и да престане са процесом и приближавања ЕУ, али и задржавања политике да се Руској Федерацији ни на који начин и нигде не уводе санкције, нити се кваре односи.

"Рогозин није од нас тражио да гласамо о резолуцији о Сребреници, где бисмо били проглашени геноцидним народом, да признамо да Косово треба да буде у Унеску, да променимо на било који начин своју политику. Напротив, исказао је максимално поштовање према политици коју води влада Србије и премијер Александар Вучић", истакао је Вулин.

Говорећи о евентуалним парламентарним изборима, Вулин је поновио став, како је навео, још од прошле године, да сматра да су Србији потребни парламентарни избори, односно избори на свим нивоима, те да мисли да је добро да Србија добије прилику да одговори на питање да ли хоће да се настави политика која се сада води.

"Да ли жели политику која неће уводити санкције Русији, али имаће добре односе са ЕУ, да ли је то политика једне озбиљне, одговорне, штедљиве државе, која се не улагује никоме, али која и те како води рачуна и о социјалном програму и о сваком сегменту где је помоћ заиста потребна", рекао је Вулин.

Вулин истиче да не може да утиче на одлуку, јер, како каже, није већински партнер, али и да лично и политички Александар Вучић има његово поверење и да верује у квалитет његове процене.

"Србији су потребни избори на свим нивоима"

Министар Вулин изјавио је у Нишу да су Србији потребни избори на свим нивоима.

Вулин, који је и председник Покрета социјалиста, члана владајуће коалиције, рекао је да је питање превремених парламентарних избора питање за председника Владе Србије, али да је његов лични став још од прошле године да су избори потребни.

"Мислим да је добро да Србија добије прилику да одговори на питање да ли жели политику коју сада водимо. Да ли жели политику која неће уводити санкције Руској Федерацији, а имаће добре односе са Европском унијом", рекао је Вулин.

Вулин је истакао да грађани Србије треба да одговоре да ли су за политику једне одговорне, озбиљне и штедљиве државе која се не улагује никоме.

"Не могу да утичем на одлуку о изборима јер нисам већински партнер у Влади. Александар Вучић има моје и лично и политичко поверење и верујем у квалитет његове процене", нагласио је Вулин.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи