ДСС: Зорана Михајловић да повуче изјаву о Рогозину

Демократска странка Србије затражила је од председника Владе Србије да хитно утиче на потпредседницу владе Зорану Михајловић да повуче своју изјаву да потпредседник руске владе Дмитриј Рогозин "треба да брине о својој држави", а не о Србији.

"Недипломатска изјава потпредседнице Владе представља врхунац непристојности у односима према званичницима Руске Федерације, у овом случају према заменику председника Владе. Понашање потпредседнице Владе не сме бити толерисано, посебно због чињенице да долази у време када је заменик председника Владе Руске Федерације у веома важној посети Србији током које је још једном потврђен пријатељски однос Русије према Србији", рекла је председница ДСС-а Санда Рашковић Ивић.

Санда Рашковић Ивић упитала је да ли је Зорани Михајловић засметало неколико истина које је Рогозин изнео приликом званичне посете Србији, попут оне да Русија има негативан однос према ширењу НАТО-а на Балкану и да га види као опасан и провокативан процес.

"Да ли јој је засметало то што је рекао да Србија треба да буде опрезна у усклађивању спољне политике Србије са ЕУ и да Србији прети опасност од неконтролисаног прилива миграната? Да ли јој смета што је Русија јасно саопштила да за Србију не постоје никаква ограничења за испоруке наоружања", запитала је председница ДСС-а.

Према њеним речима, Србија је због ставова потпредседнице владе у опасности да претрпи озбиљну политичку штету.

"Председник Владе Србије је дужан да реагује и упозорењем Зорани Михајловић покаже да иза изнетих ставова не стоји Влада. Толерисање изјаве министарке Михајловић указало би да ставови усмерени на погоршавање односа са Русијом и минирање заједничких пројеката нису само њен став, већ и политика Владе", рекла је Санда Рашковић Ивић.

Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић рекла је данас, поводом изјаве потпредседника Владе Русије Дмитрија Рогозина да би се Србији могао догодити сличан инцидент као за Нову годину у Келну, да руски званичник треба да води рачуна пре свега о својој држави.

"О томе да ли Србији може да се деси тај сценарио који Рогозин прогнозира, мислим да он треба да води рачуна о својој држави, а ми ћемо о нашој", изјавила је Зорана Михајловић новинарима у Раковици.

Рогозин је, како преносе медији, јуче упозорио Србију да буде опрезна у усклађивању спољне политике с ЕУ како јој се не би десило да се "жене плаше да изађу на улицу" због миграната. У немачком граду Келну су током новогодишње ноћи забележени бројни напади на жене, а међу осумњиченима су и тражиоци азила у Немачкој.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво