Шутановац, Божовић и Веселиновић кажњени са по 7.000 динaра

Скупштински Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања казнио је посланике ДС-а Драгана Шутановца и Балшу Божовића и посланика Покрета за преокрет Јанка Веселиновића са по око 7.000 динара због изречених опомена на прошлој седници парламента.

Посланици су због изречених опомена због ометања рада парламента кажњени са по 10 одсто од основне плате, што је 6.829 динара.

Посланица ДС-а Александра Јерков позвала је чланове тог скупштинског тела да не гласају за кажњавање Веселиновића, који је, према њеном објашњењу, кажњен због говора да је влада СНС-а штеточинска, а не због ометања реда на седници.

Јерков је, такође, приметила да опомене неким посланицима "нестају", да су им прво биле изречене, па онда повлачене, што је случај са, подсетила је, шефом посланика СДС-а Марком Ђуришићем, а да посланици нису о томе обавештавани.

Председник Одбора Зоран Бабић одговорио је да је то тело добијало информације о повлачењу казни и да само поступа по извештајима заменика секретара парламента.

Бабић је додао да је у прошлом сазиву парламента постојала пропорција у кажњавању посланика, за разлику од оног претходног, када је "неко други водио парламент и државу, а када су углавном кажњавани посланици опозиције".

Јерков му је одговорила да је то можда било зато што су се "ваљали по земљи и чупали микрофоне", на шта је Бабић рекао да се ни као мали није ваљао по земљи, али да није ни гласао из Бодрума и Атине као неки посланици.

Одбор је дао сагласност заменику секретара парламента Срђану Смиљанићу да обавља и функцију секретара РИК-а, заменику секретара РИК-а Вељку Одаловићу да обавља функцију генералног секретара Министарства спољних послова, као и председнику Комисије за хартије од вредности Жарку Милићевићу да буде члан Одбора за јавни надзор над обављањем ревизије.

Одбор је, такође, парламенту предложио да констатује престанак мандата посланику ПУПС-а Милану Кораћу, који је преминуо 24. децембра 2015. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи