Стојановић: Срамно скрнављење храма у Приштини

Заменик косовског премијера Бранимир Стојановић најоштрије је осудио скрнављење храма Христа Спаса у Приштини, које је, како наводи, починила група демонстраната током јучерашњег протеста.

Бранимир Стојановић сматра да је такво понашање срамно и нецивилизовано, али да је срамно и то што је, како додаје, полиција мирно посматрале демонстранте док су улазили у храм.

"Уринирати у светињи је срамно, нецивилизовано, вандалско понашање", навео је Стојановић у писаној изјави.

Како истиче, српске светиње се на КиМ стално скрнаве, али посебно тај храм некоме много смета, јер је најчешће на мети вандала.

Због тога је, сматра Стојановић, неопходно да се око храма подигне ограда што пре и да се починиоци срамних и нецивилизованих дела спрече да даље скрнаве храм.

"И мирно посматрање демонстраната од стране полиције, док улазе у храм и врше нужду је такође срамно", навео је Стојановић.

Подсећајући да је тај храм много пута до сад скрнављен, Стојановић је истакао да починиоци никада до сад нису пронађени, а да се јуче све догодило наочиглед полиције.

Стојановић је зато позвао и косовског министра полиције да предузме казнене мере против службеника полиције који својим нечињењем омугућавају несметано вршење кривичних дела.

"Вандалима се једном мора стати на пут", закључио је Стојановић.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи